12o Συνέδριο ΝΔ: «Εθνικές εκλογές το Μάιο» τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης

Ελλάδα
12o Συνέδριο ΝΔ: «Εθνικές εκλογές το Μάιο» τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν αποκλείει να υπάρξει πρόταση μομφής

Την εκτίμησή του ότι το πιθανότερο σενάριο είναι εκείνο των εθνικών εκλογών τον Μάιο, διατύπωσε σε συνομιλία του με δημοσιογράφους στο περιθώριο του 12ου Συνεδρίου της ΝΔ, ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης. Eπανέλαβε ακόμη ότι είναι πάντα στο τραπέζι η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης σε σχέση με τη Συμφωνία των Πρεσπών, και θα εξετάσει τον χρόνο υποβολής.

Σχολιάζοντας τη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, υποστήριξε σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι ήταν πρωτοφανής ο διχαστικός λόγος του πρωθυπουργού και πρόσθεσε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα τον ακολουθήσει.

 Υπογράμμισε ότι οι πολίτες θέλουν να ακούν θετικό λόγο και λένε «όχι» στην πόλωση, «γι’ αυτό και στη χθεσινή του ομιλία, που διήρκεσε μία ώρα και δέκα λεπτά, μόνο τα 10 λεπτά ήταν αφιερωμένα στον κ. Τσίπρα».

Για την κατηγορία Τσίπρα ότι υπάρχει δυσαρέσκεια στην Ευρώπη για τη στάση του στο ονοματολογικό με την πΓΔΜ, σχολίασε: «Την απάντηση την πήρατε σήμερα από τον κ. Βέμπερ».

Ερωτηθείς για την πρόταση-πρόκληση του Αλέξη Τσίπρα για τηλεοπτική αντιπαράθεση των δύο, ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε ότι την περασμένη εβδομάδα είχαν μια αδιαμεσολάβητη αντιπαράθεση οι δύο τους στη Βουλή, φαίνεται ότι ο κ. Τσίπρας δεν θεωρεί προνομιακό του πεδίο τη Βουλή, πρόσθεσε και σημείωσε ότι θα είναι ανά πάσα στιγμή στη Βουλή και ότι όταν προκηρυχθούν οι εκλογές θα οριστεί και το ντιμπέιτ των δύο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News