Τσίπρας: «Η Συμφωνία των Πρεσπών βάζει τέλος στην παραχάραξη της Ιστορίας μας»

Ελλάδα
Τσίπρας: «Η Συμφωνία των Πρεσπών βάζει τέλος στην παραχάραξη της Ιστορίας μας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όσα είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στο Παλέ ντε Σπορ

Με σύνθημα «ναι στη Μακεδονία της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης» και «όχι στον εθνικισμό», ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μίλησε χθες το βράδυ στο Παλέ ντε Σπορ στη Θεσσαλονίκη.

«Δε θα αφήσουμε τη Θεσσαλονίκη να γίνει η πόλη της ακροδεξιάς και του μίσους. Γιατί η Θεσσαλονίκη, η Μακεδονία, η Ελλάδα δε θα γυρίσει πίσω», υπογράμμισε (...). «Ως εδώ», τόνισε. «Δε θα επιτρέψουμε στους απατεώνες της πολιτικής, που λεηλάτησαν την πατρίδα μας και την έριξαν στα βράχια της χρεωκοπίας, να ντύνονται σήμερα με χλαμύδες και περικεφαλαίες και να παριστάνουν τους υπερπατριώτες, χέρι-χέρι με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής».

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την αντιπολίτευση χρεωκοπημένες δυνάμεις του παλιού συστήματος, για να προσθέσει: «Τι να περιμένει κανείς από τον κ. Μητσοτάκη; Τον φιλελεύθερο, τον ευρωπαϊστή, που κάποιοι ίσως και να πίστεψαν ότι θα αλλάξει τη θλιβερή εικόνα που κληροδότησε στη Ν.Δ. ο κ. Σαμαράς; Τον παρακολουθεί καθημερινά όλη η Ελλάδα να μετατρέπει, με τις ευλογίες Σαμαρά, Βορίδη και Γεωργιάδη, την ιστορική παράταξη της κεντροδεξιάς σε ένα κόμμα κακέκτυπου το Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού».

Ο κ. Τσίπρας συνέχισε λέγοντας ότι η Ν.Δ. βρίσκεται σε στρατηγική παράκρουση, καθώς τίποτα από ό,τι προέβλεπε δεν έγινε και τελικά τους έμεινε μόνο «ο διχασμός του λαού μας σε εθνικόφρονες και προδότες».

Ο κ. Τσίπρας έθεσε ξανά το δίλημμα της κάλπης, λέγοντας ότι σύντομα ο λαός θα κληθεί, σύμφωνα με τον ίδιο, να επιλέξει ανάμεσα σε δύο στρατηγικές, «ανάμεσα στο σχέδιο αυτών που έβγαλαν την Ελλάδα από τα μνημόνια και το σχέδιο αυτών που χρεωκόπησαν τη χώρα και την έσυραν στη μνημονιακή περιπέτεια».

Συμφωνία Πρεσπών

«Η συμφωνία των Πρεσπών βάζει τέλος στην παραχάραξη της Ιστορίας μας. Κλείνει οριστικά και αμετάκλητα την προσβλητική οικειοποίηση της Αρχαίας Ελληνικής Μακεδονίας», είπε ο Αλ. Τσίπρας. Πρόσθεσε ότι «κλείνει οριστικά και αμετάκλητα την παραδοξολογία του αλυτρωτισμού από την ΠΓΔΜ, με τρόπο σαφή και καθαρό, ο οποίος από εδώ και στο εξής θα αποτυπώνεται και στο Σύνταγμα της γειτονικής χώρας».

Φάρσα για βόμβα

Τηλεφώνημα για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο Παλέ ντε Σπορ προκάλεσε αναστάτωση πριν την ομιλία του πρωθυπουργού, ωστόσο, έπειτα από έλεγχο της Αστυνομίας, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για φάρσα.

Λίγο αργότερα, άτομα πέταξαν βόμβες μολότοφ στον Λευκό Πύργο, προσπαθώντας να σπάσουν τον κλοιό της Αστυνομίας, επιχειρώντας να προσεγγίσουν το Παλέ ντε Σπορ, όπου πραγματοποίησε ομιλία ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με τη ρίψη δακρυγόνων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News