Προληπτικές προσαγωγές έξω από το Αλεξάνδρειο πριν την ομιλία Τσίπρα

Ελλάδα
Προληπτικές προσαγωγές έξω από το Αλεξάνδρειο πριν την ομιλία Τσίπρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προληπτικές προσαγωγές ατόμων που κρίθηκαν ύποπτα για πρόκληση έντασης εντός του χώρου της εκδήλωσης

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στην περιοχή του Λευκού Πύργου

Δυνάμεις των ΜΑΤ που έχουν παραταχθεί μπροστά από την οδό Ν. Γερμανού δεν επιτρέπουν στους πολίτες που έχουν συγκεντρωθεί στη Λεωφόρο Νίκης να ανέβουν προς το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο όπου πρόκειται να ξεκινήσει σε περίπου ένα τέταρτο από τώρα η ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

«Ντροπή σας», φωνάζουν οι συγκεντρωθέντες στους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας που τους έχουν φράξει τη δίοδο, ενώ φωνάζουν και συνθήματα ενάντια στον πρωθυπουργό.

Μάλιστα έγιναν και προσαγωγές έξω από το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, στη Θεσσαλονίκη. Προσήγαγαν τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, Γιώργο Τάτσιο.

Ο κ. Τάτσιος προσπάθησε να μπει στον χώρο του Παλαί Ντε Σπορ όπου είναι προγραμματισμένη για τις 19.30 η ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με θέμα «Ναι στη Μακεδονία της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης - Όχι στο μίσος και τον εθνικισμό», κάτι που δεν του επετράπη.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος πρωτοστάτησε στους αγώνες του κινήματος κατά της συμφωνίας Πρεσπών και είχε μάλιστα καταθέσει μήνυση κατά του πρ. ΥΠΕΞ, Νίκου Κοτζιά.

Μαζί του ήταν η γνωστή δικηγόρος Ειρήνη Μαρούπα, καθώς και άλλα δύο άτομα, τα οποία επίσης προσήχθησαν.

Όπως δήλωσε ο κ. Τάτσιος στο Thestival, η προσαγωγή του έγινε χωρίς καμία δικαιολογία και αυτή την ώρα οδηγείται στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Ακολούθησαν προληπτικές προσαγωγές και άλλων ατόμων που κρίθηκαν ύποπτα για πρόκληση έντασης εντός του χώρου της εκδήλωσης, ενώ αυστηρός είναι ο έλεγχος για όσους περνούν μέσα στον χώρο του Παλαί Ντε Σπορ.

Μεταξύ των προσαχθέντων είναι και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης με την παράταξη «Μένουμε Θεσσαλονίκη», Γιώργος Ρακκάς.

Πηγή: thestival.gr

(Φωτογραφίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News