Ελλάδα

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ξεκίνησε το 12ο Συνέδριο της Ν.Δ.

Ξεκίνησαν οι εργασίες του 12ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας - Μητσοτάκης: «Φύγετε για να πάει η Ελλάδα μπροστά»

Στις 7 το απόγευμα ξεκίνησαν οι εργασίες του 12ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, με ομιλία του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα αναδειχτούν οι δεσμεύσεις της ηγεσίας, που θα υλοποιηθούν σε μία σειρά τομείς, όπως η Κατοικία, το Εισόδημα, η Εργασία, η Κοινωνική Αλληλεγγύη, η Παιδεία, το Περιβάλλον, η Υγεία.

Το 12ο Τακτικό Συνέδριο της Ν.Δ. αποτελεί κορυφαία πολιτική διαδικασία της ΝΔ.

 

Κ. Μητσοτάκης: «Οι επόμενες εκλογές θα επισφραγίζουν την μεγάλη πολιτική αλλαγή»  

Αυτό είναι το τελευταίο μας συνέδριο πριν την μεγάλη πολιτική αλλαγή που περιμένει η ελληνική κοινωνία και θα επισφραγίσουν οι επόμενες εκλογές δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κ. Μητσοτάκης ξεκινώντας την ομιλία του στο 12ο συνέδριο του κόμματος

Η ΝΔ είναι ένα κόμμα που αναγνωρίζει ότι υπάρχουν ηθικές αξίες...Είμαστε η παράταξη που έχτισε την μεταπολίτευση και έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη σε πείσμα πολλών ανέφερε.

Η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνία λέει στους ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ : «φύγετε» και μας καλεί να προχωρήσουμε μπροστά . Να τελειώσει η παρακμή και να πάει η Ελλάδα μπροστά, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεν θα απογοητεύσουμε τους Έλληνες που στρέφουν τις ελπίδες τους προς εμάς»

«Μπαίνουμε σ' αυτή την εκλογική χρονιά στην οποία θα κριθεί το μέλλον της χώρας για δεκαετίας, ενωμένοι όσο ποτέ», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης

«Γνωρίζουμε τα λάθη μας γι' αυτό τολμάμε και αλλάζουμε. Στόχος μας ένα καλύτερο αύριο. Εκλογικός μας αντίπαλος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και θα κάνουμε ότι χρειάζεται για να ηττηθεί στις επόμενες εκλογές. Γιατί μισούν την μεσαία τάξη. Θέλω να τελειώνουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο γι' αυτά που κάνει, αλλά και γι' αυτά που πιστεύει», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ

«Σήμερα μας παρακολουθούν εκατομμύρια Έλληνες, που στρέφουν όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον και τις ελπίδες τους προς εμάς. Άνθρωποι που δεν μας είχαν ψηφίσει ποτέ στο παρελθόν, σήμερα μας αντιμετωπίζουν με πιο θετική διάθεση. Δεν θα τους απογοητεύσουμε».

«Ο κ.Τσίπρας διάλεξε την ημέρα του τακτικού μας συνεδρίου με μια φθηνή λογική αντιπερισπασμού. Ας με ακούσει καλά πριν απευθυνθεί στους Μακεδόνες.

Ο κ. Τσίπρας δίχασε. Δεν επιχείρησε ποτέ να δημιουργήσει εθνική συναίνεση. Είπε ναι εκεί που έξι πρωθυπουργοί είπαν όχι: στην αναγνώριση δήθεν «μακεδονικής» γλώσσας και εθνότητας. Και σήμερα προσβάλλει τον πατριωτισμό της μεγάλης πλειονότητας του λαού», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Θα κάνουμε τις ζωές των Ελλήνων καλύτερες»

Δουλειά μας είναι να υπηρετήσουμε την κοινωνία, με αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα τους πιο αδύναμους. Να γεφυρώσουμε παλιά και νέα ρήγματα. Να κλείσουμε τις πληγές του διχασμού. Να εντοπίσουμε τις ανισότητες και τις αδικίες, και να τις θεραπεύσουμε, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης

«Ελλάδα μπορούμε» και σήμερα το σύνθημα του συνεδρίου μας είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Με την ΝΔ στην κυβέρνηση θα τα καταφέρουμε για να κάνουμε τις ζωές των Ελλήνων καλύτερες.

Σε έναν κόσμο που αλλάζει τόσο γρήγορα δεν επιτρέπεται να είμαστε από την μεριά αυτών που μένουν πίσω. Η Ελλάδα ήταν πάντα με την σωστή πλευρά της ιστορίας» , ανέφερε ο κ.Μητσοτάκης.

«Δεσμεύομαι για άμεση κατάργηση του κατώτατου μισθού»

Δεσμεύομαι να καταργηθεί άμεσα ο υποκατώτατος μισθός ανέφερε ο κ.Μητσοτάκης βάζοντας στόχο ο κατώτατος μισθός να φθάσει στα 703 ευρώ.

Ο κατώτατος μισθός θα αυξάνεται με ποσοστό διπλάσιο της αύξησης του ΑΕΠ υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ επισημαίνοντας ότι «πρέπει η ανάπτυξη να επουλώσει τα ρήγματα. Να γίνει εργαλείο μιας νέας κοινωνικής συνοχής. Διότι το μέρισμα της ανάπτυξης πρέπει να επιστρέφει στην κοινωνία ώστε να προχωράμε όλοι μαζί μπροστά και να μη μένει κανείς πίσω»

Υπάρχει ανάγκη αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος, ανέφερε. «Δεσμεύομαι για στήριξη των νέων ζευγαριών από τη γέννηση του πρώτου παιδιού και θα χορηγείται επίδομα 20000 ευρώ για κάθε παιδί που θα γεννιέται, σύμφωνα με εισοδηματικά κριτήρια. Θα επαναφέρουμε τα επιδόματα που έκοψε ο ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Μήνυμα ενότητας από Κ. Καραμανλή

«Στόχος μας μία ευρύτερη κοινωνική πλειοψηφία», δήλωσε εισερχόμενος στο χώρο του Συνεδρίου της Ν.Δ., εκπέμποντας μήνυμα ενότητας και ομοψυχίας. 

Ειδικότερα, ο κ. Καραμανλής, είπε: «Μπαίνουμε στην τελική ευθεία μιας κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης. Στόχος μας είναι μια ευρύτατη κοινωνική πλειοψηφία.

Διακυβέρνηση ισχυρή και σταθερή με ορίζοντα τετραετίας. Κυβέρνηση που θα υπηρετεί και θα υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντα αποτελεσματικά σε ένα ολοένα και πιο αβέβαιο διεθνές περιβάλλον.

Κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα σε επενδυτική και αναπτυξιακή ανάκαμψη, που θα στηρίξει έμπρακτα τους κοινωνικά ασθενέστερους που επλήγησαν περισσότερο και άδικα τα χρόνια της κρίσης. Την προοπτική αυτή μόνο η δική μας παράταξη μπορεί να την διασαλίσει και σε αυτό τον μεγάλο αγώνα, όλοι είμαστε στην πρώτη γραμμή».

 

Β. Μεϊμαράκης: «Είμαστε κόμμα των μεγάλων εθνικών επιλογών»

«Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρό μας Κυριάκο Μητσοτάκη για τιμή και το δώρο που μου έκανε να προεδρεύσω σε αυτή τη γιορτή της δημοκρατίας. Το συνέδριο μας είναι γιορτή της δημοκρατίας», ανέφερε στις πρώτες του κουβέντες ο Βαγγέλης Μεϊμαρακης ανοίγοντας τις εργασίες του 12ου συνεδρίου της ΝΔ.

«Εδώ χτυπά η κάρδια της δημοκρατία», συνέχισε και έκανε αναφορά σε όλους τους πρώην προέδρους της ΝΔ.

«Είμαστε το κόμμα των μεγάλων εθνικών επιλογών. Δεν δέχεται περιχαρακώσεις. Απορρίπτουμε τα άκρα και τους λαϊκιστές όπως αυτοί που κυβερνούν. Εκφράζουμε ευρύτατο κοινωνικό φάσμα. Είμαστε η παράταξη των μεταρρυθμίσεων. Λαϊκό κόμμα που εκφράζει προσδοκίες και συμφέροντα ολοκλήρου λαού», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου.

«Θέλουμε την κοινωνία σε πρώτο πλάνο, τον πολίτη συμμέτοχο», ανέφερε ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, επαναλαμβάνοντας ότι η ΝΔ έχει αρχές και αξίες από την ιδρυτική της διακήρυξη.

«Όλοι και όλες μαζί ενώνουμε δυνάμεις για να πάμε την Ελλάδα μπροστά. Ενώσαμε απόψεις, τάσεις, συνθέσαμε πολιτικές, υποδεχτήκαμε νέα πρόσωπα», πρόσθεσε ο κ. Μεϊμαράκης κάνοντας αναφορά και στο μητρώο στελεχών, ενώ μίλησε και για πολυσυλλεκτική πανστρατιά με σεβασμό στη διαφορετική άποψη.

«Ας μην ήμασταν εμείς και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πριν τρία χρόνια και θα σας έλεγα που θα βρισκόταν η Ελλάδα», υπογράμμισε λέγοντας πως η ΝΔ ήταν πάντα δύναμη υπευθυνότητας, συνέπειας και ευθύνης.

Και πρόσθεσε: «Η πατρίδα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα, κυβέρνηση με υπερκομματική λογική, χρειάζεται κυβέρνηση ΝΔ και Κυριάκου Μητσοτάκη για να εφαρμόσει ένα εθνικό, αναπτυξιακό σχέδιο».

Ο κ. Μεϊμαράκης ξεκαθάρισε ότι «Εμείς δεν θα δώσουμε ψεύτικες ελπίδες και ψεύτικα προγράμματα».

«Ήρθε η ώρα να αφήσουμε πίσω τις αγκυλώσεις. Άμεσος στόχος μας η αποκατάσταση σταθερότητας και εμπιστοσύνης», συμπλήρωσε μιλώντας για την ανάγκη ενός νέου αναπτυξιακού πρωτότυπου μιας Ελλάδας που παράγει και δεν διώχνει τα παιδιά.

«Η ΝΔ είναι εδώ, όρθια, ζωντανή. Δεν μας τελείωσαν», τόνισε και κλείνοντας ευχαρίστησε τους νεοδημοκράτες και τους πολίτες που τον εμπιστεύτηκαν το 2015.

«Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πάμε ακόμη πιο μπροστά, ακόμη πιο ψηλά», πρόσθεσε ενώ για τις εθνικές εκλογές είπε ότι είναι η μάχη που θα αλλάξει σελίδα για τη χώρα.

«Είναι η ώρα για μάχη και την ώρα της μάχης δεν περισσεύει κανείς», επισήμανε.

Τι θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα

Η διεξαγωγή του 12ου Συνεδρίου έχει προγραμματισθεί για τις 14-15-16 Δεκεμβρίου 2018, στην Αθήνα και λαμβάνει χώρα λίγο πριν τις επικείμενες εκλογικές μάχες σε αυτοδιοικητικό, ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο.

Περισσότεροι από 2000 σύνεδροι και εκατοντάδες παρατηρητές απ’ όλη τη χώρα θα συμμετάσχουν στις συνεδριακές εργασίες.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου όλο αυτό το διάστημα έχει προετοιμάσει ένα συμπυκνωμένο πρόγραμμα για το τριήμερο του Συνεδρίου το οποίο θα έχει πολλές καινοτομίες και βέβαια το γνωστό «πρόγραμμα παράλληλων δράσεων».

Η Νέα Δημοκρατία διοργανώνει παράλληλες δράσεις οι οποίες θα πλαισιώσουν το κυρίως πρόγραμμα του Συνεδρίου.

Το παράλληλο πρόγραμμα διοργανώνεται υπό το Συντονισμό το Γραμματέα του Κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη και την οργανωτική ευθύνη των Γραμματειών του Κόμματος, του Μητρώου Πολιτικών Στελεχών, του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, της ΟΝΝΕΔ κ.α. και εστιάζει σε ζητήματα ειδικού ενδιαφέροντος που είναι, όμως, εξίσου σημαντικά με όσα απασχολούν συνήθως την κεντρική πολιτική σκηνή.

Στο 12ο τακτικό συνέδριο, η Νέα Δημοκρατία θέτει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τους την οικογένεια και τους νέους. Γι’ αυτό και διοργανώνει εκδηλώσεις που αφορούν:

  • την ανεργία των νέων η οποία, είναι σήμερα στην Ελλάδα η υψηλότερη ανάμεσα στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • τη συμμετοχή των νέων στα κοινά και στις δεξιότητες που πρέπει να καλλιεργήσουν στην προσπάθεια τους να διαδραματίσουν αποφασιστικό ρόλο στην πολιτική και την κοινωνία των πολιτών.
  • το bullying, ένα οξύ κοινωνικό πρόβλημα στο οποίο δεν είχε δοθεί στο παρελθόν η απαραίτητη προσοχή και το οποίο συμπεριλαμβάνεται ως θέμα συζήτησης για πρώτη φορά σε συνέδριο πολιτικού κόμματος.
  • Tο brain drain και την ανάγκη να διασφαλιστεί ότι οι νέοι που ζουν στην Ελλάδα θα έχουν ευκαιρίες στη χώρα τους αλλά και εκείνοι που έχουν φύγει ήδη θα ξανασκεφτούν στο μέλλον να επιστρέψουν.
  • Τις ανισότητες που αντιμετωπίζουν μέχρι και σήμερα οι γυναίκες στην αγορά εργασίας.

Οδική ασφάλεια

Πέραν αυτών των δράσεων, η Νέα Δημοκρατία δίνει έμφαση και στα ζητήματα οδικής ασφάλειας. Επίσης συμπεριλαμβάνεται στη θετική του συνεδρίου η ηλεκτροκίνηση, προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες για ένα ζήτημα που συνδέεται τόσο με την προστασία του περιβάλλοντος όσο και με την εισαγωγή νέων τεχνολογιών στις μεταφορές.

Τέλος, όσοι βρεθούν το σαββατοκύριακο στο συνέδριο της ΝΔ, θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα περίπτερα μας που λειτουργούν συμπληρωματικά στις παραπάνω δράσεις και περιλαμβάνουν τα εξής:

  • την έκθεση γελοιογραφίας (;) «Πλοηγούμαι με ασφάλεια στο διαδίκτυο».
  • την οργάνωση Win Cancer που έχει ως να συνδράμει συνανθρώπους μας στην μάχη που δίνουν κατά του καρκίνου. Οργάνωση που οραματίστηκε και ίδρυσε ο Δημήτρης Σιάχος ο οποίος μέχρι το τέλος της ζωής του στάθηκε αρωγός σε άλλους ασθενείς.
  • Προσομοιωτές συγκρούσεων του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» Στόχος είναι να γίνει αντιληπτή με τον πλέον άμεσο τρόπο η σημασία που έχει η ασφαλής οδήγηση.
  • Ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα με φορτιστές

Συναυλία από συγκρότημα - έκπληξη

Το συνέδριο θα κλείσει με συναυλία που θα διοργανωθεί από συγκρότημα-έκπληξη με τη συμμετοχή της χορωδίας της «Κιβωτού του Κόσμου». Τα έσοδα από τη συναυλία θα δοθούν για την ενίσχυση του έργου της Κιβωτού.

Ο Γραμματέας Π.Ε. Ν.Δ. και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκης, λίγο πριν το 12ο Συνέδριο της ΝΔ δηλώνει: «Κάθε φορά που η Ελλάδα βρίσκονταν σε κρίση, η Νέα Δημοκρατία αναλάμβανε το ιστορικό της χρέος να την οδηγήσει μπροστά.

Είμαστε έτοιμοι να κλείσουμε το κεφάλαιο της παρακμής, του λαϊκισμού, της εξαπάτησης, της θεσμικής κατρακύλας»  

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του 12ου Συνεδρίου της Ν.Δ. ΕΔΩ

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια