Ελλάδα

Νέα επίθεση της Ρωσίας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Μία πρωτοφανή επίθεση κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι της Κωνσταντινούπολης εξαπέλυσε η Ρωσία

Μάλιστα υποστήριξε ότι ο κορυφαίος θεσμός της Ορθοδοξίας λειτουργεί με πολιτικά κριτήρια προκειμένου να εξυπηρετήσει την αμερικανική πολιτική, όταν έλαβε την απόφαση για την αναγνώριση της Αυτοκέφαλης Ουκρανικής Εκκλησίας.

Σήμερα, Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου, πρόκειται να συνέλθει στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο που θα ανακηρύξει τη σύσταση της Αυτοκέφαλης Ουκρανικής Εκκλησίας με βάση την απόφαση της Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Από την άλλη πλευρά, η εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα στη χθεσινή ενημέρωση κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι ενθάρρυναν τα «σχισματικά βήματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης και του Ουκρανού Προέδρου Ποροσενκο εναντίον της κανονικής Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας».

Σύμφωνα με την κ. Ζαχάροβα ο Αμερικανός διπλωμάτης αρμόδιος για τις Διεθνείς Θρησκευτικές Ελευθέριες Σαμ Μπραουνμπακ έχει άμεση εμπλοκή στις ουκρανικές εκκλησιαστικές υποθέσεις, σύμφωνα με όσα αναφέρει το hellasjournal.com.

«Αυτος επέβαλε το Αυτοκέφαλο το οποίο είναι ξένο για εκατομμύρια πιστούς, ενθαρρύνοντας τα σχισματικά βήματα του Ποροσένκο και του Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης» είπε η κ. Ζαχάροβα υποστηρίζοντας ότι όλες αυτές οι κινήσεις είναι μέρος της αμερικανικής διπλωματίας και της προσπάθειας να χωρίσουν πνευματικά τους λαούς της Ουκρανίας και της Ρωσίας.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια