Ξεκινά το τριήμερο συνέδριο της ΝΔ

Ελλάδα
Ξεκινά το τριήμερο συνέδριο της ΝΔ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Αθήνα το 12ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

Κορυφαία πολιτική διαδικασία για το κόμμα αποτελεί το 12ο Τακτικό Συνέδριο της Ν.Δ., η διεξαγωγή του οποίου έχει προγραμματιστεί για σήμερα Παρασκευή 14, το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, λίγο πριν τις επικείμενες εκλογικές μάχες σε αυτοδιοικητικό, ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο.

Περισσότεροι από 2.000 σύνεδροι και εκατοντάδες παρατηρητές καταφτάνουν απ’ όλες τις γωνιές της Ελλάδας για να συμμετάσχουν στις συνεδριακές εργασίες.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου όλο αυτό το διάστημα έχει προετοιμάσει ένα συμπυκνωμένο πρόγραμμα για το τριήμερο του συνεδρίου, το οποίο θα έχει πολλές καινοτομίες και βέβαια το γνωστό πρόγραμμα παράλληλων δράσεων.

Συνεχίζοντας την παράδοση που ξεκίνησε στα δύο προηγούμενα συνέδρια, η Νέα Δημοκρατία θα διοργανώσει παράλληλες δράσεις, οι οποίες θα πλαισιώσουν το κυρίως πρόγραμμα του συνεδρίου.

Το παράλληλο πρόγραμμα υπό τον συντονισμό του γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη και την οργανωτική ευθύνη των Γραμματειών του κόμματος, του Μητρώου Πολιτικών Στελεχών, του Ινστιτούτου Δημοκρατίας “Κωνσταντίνος Καραμανλής”, της ΟΝΝΕΔ κ.ά., εστιάζει σε ζητήματα ειδικού ενδιαφέροντος, που είναι όμως εξίσου σημαντικά με όσα απασχολούν συνήθως την κεντρική πολιτική σκηνή.

Δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και βουλευτή Β΄ Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκου Δένδια, στο ΑΠΕ, για το 12ο Συνέδριο του κόμματος.

«Το 12ο συνέδριό μας είναι μία ακόμη αφορμή για διάλογο με την καθημαγμένη από τη μακροχρόνια κρίση, αλλά και εξαπατημένη από τις υποσχέσεις των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ελληνική κοινωνία. Η μεγάλη πρόκληση για τη Νέα Δημοκρατία, ενώπιον μιας προεκλογικής σε κάθε περίπτωση χρονιάς, είναι να πείσει ευρύτερα στρώματα του πληθυσμού ότι η παράταξή μας διαθέτει συγκεκριμένο πρόγραμμα για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου τους και την πραγματική έξοδο της χώρας από την κρίση.

Στο πνεύμα αυτό, το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί ένα ακόμη βήμα για να δώσουμε τεκμηριωμένες και απολύτως πειστικές απαντήσεις στους σκληρά δοκιμαζόμενους πολίτες, σχετικά με τα ερωτήματα που θέτουν για το μέλλον τους και το μέλλον των παιδιών τους. Χωρίς να υποκύψουμε στον πειρασμό για κραυγές και λαϊκιστικές υποσχέσεις, οφείλουμε να θέσουμε στην κρίση τους τις προτάσεις μας.

Κυρίως όμως οφείλουμε να προσφέρουμε όραμα στην κοινωνία για την Ελλάδα που θέλουμε και αξίζουμε. Σε αυτή την κατεύθυνση, το 12ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί μία μεγάλη ευκαιρία, ειδικά σε αυτή τη συγκυρία, προκειμένου να πείσουμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να συστρατευθούν σε μια μεγάλη μεταρρυθμιστική προσπάθεια, για να αλλάξουμε όλοι μαζί τη χώρα. Μπορούμε!»

Τα θέματα του συνεδρίου

Στο 12ο Τακτικό Συνέδριο η Νέα Δημοκρατία θέτει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος την οικογένεια και τους νέους. Γι’ αυτό και διοργανώνει εκδηλώσεις που αφορούν:

α) την ανεργία των νέων, η οποία, δυστυχώς, είναι σήμερα στην Ελλάδα η υψηλότερη ανάμεσα στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης,

β) τη συμμετοχή των νέων στα κοινά και στις δεξιότητες που πρέπει να καλλιεργήσουν στην προσπάθειά τους να διαδραματίσουν αποφασιστικό ρόλο στην πολιτική και την κοινωνία των πολιτών,

γ) το bullying, ένα οξύ κοινωνικό πρόβλημα, στο οποίο δεν είχε δοθεί στο παρελθόν η απαραίτητη προσοχή, και το οποίο συμπεριλαμβάνεται ως θέμα συζήτησης για πρώτη φορά σε συνέδριο πολιτικού κόμματος,

δ) το brain drain και την ανάγκη να διασφαλίσουμε ότι οι νέοι που ζουν στην Ελλάδα θα έχουν ευκαιρίες στη χώρα τους, αλλά και εκείνοι που έχουν φύγει ήδη θα ξανασκεφτούν στο μέλλον να επιστρέψουν, και ε) τις ανισότητες που αντιμετωπίζουν μέχρι και σήμερα οι γυναίκες στην αγορά εργασίας.

Πέραν αυτών των δράσεων, η Νέα Δημοκρατία δίνει έμφαση και στα ζητήματα οδικής ασφάλειας. Έχει άλλωστε ήδη από καιρό παρουσιάσει το στρατηγικό της σχέδιο για την οδική ασφάλεια, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κατ’ επανάληψη μιλήσει για την ανάγκη η Ελλάδα να μειώσει δραστικά τα ατυχήματα που κοστίζουν κάθε χρόνο στη χώρα μας εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες.

Ακόμη, μετά την πρόσφατη παρουσίαση του προγράμματός της για την ηλεκτροκίνηση, η Νέα Δημοκρατία θα συμπεριλάβει την εν λόγω θεματική στο παράλληλο πρόγραμμά της, προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες για ένα ζήτημα που συνδέεται τόσο με την προστασία του περιβάλλοντος, όσο και με την εισαγωγή νέων τεχνολογιών στις μεταφορές.

Ο γραμματέας Π.Ε. της Ν.Δ. και βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης λίγο πριν το 12ο Συνέδριο της Ν.Δ. τόνισε σε δήλωσή του: «Κάθε φορά που η Ελλάδα βρισκόταν σε κρίση, η Νέα Δημοκρατία αναλάμβανε το ιστορικό της χρέος να την οδηγήσει μπροστά. Είμαστε έτοιμοι να κλείσουμε το κεφάλαιο της παρακμής, του λαϊκισμού, της εξαπάτησης και της θεσμικής κατρακύλας.

Έχουμε το σχέδιο που θα πάει την Ελλάδα μπροστά και θα κάνει καλύτερη τη ζωή των Ελλήνων. Μπορούμε να κάνουμε την πατρίδα μας ξανά δυνατή και τους Έλληνες ξανά περήφανους. Και αυτό είναι το μήνυμα του συνεδρίου μας. Ελλάδα μπορούμε! Με τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην πρώτη γραμμή ενός μεγάλου κοινωνικού μετώπου. Με πίστη στις ιδέες και στις αξίες μας. Με εμπιστοσύνη στις δυνατότητες των Ελλήνων. Το 12ο Συνέδριό μας είναι ένα σάλπισμα νίκης! Νίκη της πατρίδας, της ελπίδας, της προόδου, της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της λογικής και του μέτρου».

Παράλληλες δράσεις το Σαββατοκύριακο

Τέλος, όσοι βρεθούν το σαββατοκύριακο στο συνέδριο της Ν.Δ. θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν τα περίπτερα που λειτουργούν συμπληρωματικά στις παραπάνω δράσεις και περιλαμβάνουν τα εξής:

- Την έκθεση γελοιογραφίας (;) “Πλοηγούμαι με ασφάλεια στο διαδίκτυο”.

- Την οργάνωση Win Cancer, που έχει ως έργο να συνδράμει συνανθρώπους μας στη μάχη που δίνουν κατά του καρκίνου, οργάνωση που οραματίστηκε και ίδρυσε ο Δημήτρης Σιάχος, ο οποίος μέχρι το τέλος της ζωής του στάθηκε αρωγός σε άλλους ασθενείς.

- Προσομοιωτές συγκρούσεων του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας “Πάνος Μυλωνάς”. Στόχος είναι να γίνει αντιληπτή με τον πλέον άμεσο τρόπο η σημασία που έχει η ασφαλής οδήγηση.

- Ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα με φορτιστές.

Το συνέδριο θα κλείσει με συναυλία που θα διοργανωθεί από συγκρότημα-έκπληξη, με τη συμμετοχή της χορωδίας της “Κιβωτού του Κόσμου”. Τα έσοδα από τη συναυλία θα δοθούν για την ενίσχυση του έργου της “Κιβωτού”.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News