default-image

Δημοσκόπηση ALCO: Με 5,3% προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Ελλάδα
Δημοσκόπηση ALCO: Με 5,3% προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα δημοσκόπηση από την ALCO για το Open

Στο 5,3% διαφαίνεται η διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση από την ALCO για τον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Η συγκεκριμένη δημοσκόπηση δημοσιοποιήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του εν λόγω τηλεοπτικού σταθμού, με τον ίδιο τον Πρόεδρο της ALCO κ Παναγόπουλο, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις καταγράφουν σταθερά προβάδισμα για την αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ ερωτηθείς σχετικά από την παρουσιάστρια του δελτίου, κ. Στάη απάντησε ότι «οι σημερινές διαφορές είναι μικρότερες από εκείνες του Οκτωβρίου, αλλά μεγαλύτερες από εκείνες του Σεπτεμβρίου».

Άξιο σχολιασμού είναι το γεγονός ότι οι περισσότεροι πολίτες που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση θέλουν… νέες εκλογές, μετά τις επόμενες βουλευτικές εκλογές (ποσοστό 21%), ενώ αρκετοί είναι και εκείνοι που επιθυμούν Κυβέρνηση αυτοδυναμίας από τη ΝΔ, ή Κυβέρνηση με «κορμό» το κόμμα της ΝΔ (ποσοστά 15% και 19% αντίστοιχα).

Πάντως, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (ποσοστό 42%), θεωρεί ότι η καταλληλότερη περίοδος, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι βουλευτικές εκλογές, είναι με το τέλος της τετραετίας.

Αναφορικά με τα πολιτικά πρόσωπα και ειδικότερα με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, παρατηρείται μία προτίμηση στον… κανένα και αυτό γιατί, σε διαδοχικά ερωτήματα της έρευνας, οι ερωτηθέντες δεν έδειξαν προτίμηση σε κανέναν από τους δύο πολιτικούς αρχηγούς.

Βέβαια, μεταξύ των δύο προαναφερθέντων πολιτικών αρχηγών, το 27% των ερωτηθέντων προτιμά τον Κυριάκο Μητσοτάκης ως τον επόμενο Πρωθυπουργό.

Την ίδια στιγμή, περισσότερη εμπιστοσύνη φαίνεται πως υπάρχει στο κόμμα της ΝΔ αναφορικά με την οικονομική πολιτική.

Ενώ, τέλος, οι πολίτες ερωτώνται και για τις προσδοκίες - σε πολιτικοκοινωνικοοικονομικό επίπεδο - που έχουν από το νέο έτος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News