Ελλάδα

Όλα έτοιμα για το 12ο Συνέδριο της ΝΔ - Το πρόγραμμα

Η Νέα Δημοκρατία ετοιμάζεται να υποδεχτεί πάνω από 2.000 συνέδρους

Το 12ο Τακτικό Συνέδριο της Ν.Δ. αποτελεί κορυφαία πολιτική διαδικασία της ΝΔ.

Η διεξαγωγή του 12ου Συνεδρίου έχει προγραμματισθεί για τις 14, 15 και 16 Δεκεμβρίου, στην Αθήνα, και πραγματοποιείται λίγο πριν τις επικείμενες εκλογικές μάχες σε αυτοδιοικητικό, ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο.

Περισσότεροι από 2.000 σύνεδροι και εκατοντάδες παρατηρητές θα καταφθάσουν απ’ όλες τις γωνιές της Ελλάδας για να συμμετάσχουν στις συνεδριακές εργασίες.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου όλο αυτό το διάστημα έχει προετοιμάσει ένα συμπυκνωμένο πρόγραμμα για το τριήμερο του Συνεδρίου το οποίο θα έχει πολλές καινοτομίες και βέβαια το γνωστό «πρόγραμμα παράλληλων δράσεων».

Συνεχίζοντας την παράδοση που ξεκίνησε στα δύο προηγούμενα συνέδρια, η Νέα Δημοκρατία θα διοργανώσει παράλληλες δράσεις οι οποίες θα πλαισιώσουν το κυρίως πρόγραμμα του Συνεδρίου. Το παράλληλο πρόγραμμα υπό το Συντονισμό το Γραμματέα του Κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη και την οργανωτική ευθύνη των Γραμματειών του Κόμματος, του Μητρώου Πολιτικών Στελεχών, του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, της ΟΝΝΕΔ κ.α. εστιάζει σε ζητήματα ειδικού ενδιαφέροντος που είναι, όμως, εξίσου σημαντικά με όσα απασχολούν συνήθως την κεντρική πολιτική σκηνή.

Στο 12ο τακτικό συνέδριο, η Νέα Δημοκρατία θέτει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τους την οικογένεια και τους νέους.

Γι’ αυτό και διοργανώνει εκδηλώσεις που αφορούν:

  • την ανεργία των νέων η οποία, δυστυχώς, είναι σήμερα στην Ελλάδα η υψηλότερη ανάμεσα στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • τη συμμετοχή των νέων στα κοινά και στις δεξιότητες που πρέπει να καλλιεργήσουν στην προσπάθεια τους να διαδραματίσουν αποφασιστικό ρόλο στην πολιτική και την κοινωνία των πολιτών.
  • το bullying, ένα οξύ κοινωνικό πρόβλημα στο οποίο δεν είχε δοθεί στο παρελθόν η απαραίτητη προσοχή και το οποίο συμπεριλαμβάνεται ως θέμα συζήτησης για πρώτη φορά σε συνέδριο πολιτικού κόμματος.
  • το brain drain και την ανάγκη να διασφαλίσουμε ότι οι νέοι που ζουν στην Ελλάδα θα έχουν ευκαιρίες στη χώρα τους αλλά και εκείνοι που έχουν φύγει ήδη θα ξανασκεφτούν στο μέλλον να επιστρέψουν.
  • τις ανισότητες που αντιμετωπίζουν μέχρι και σήμερα οι γυναίκες στην αγορά εργασίας.

Πέραν αυτών των δράσεων, η Νέα Δημοκρατία δίνει έμφαση και στα ζητήματα οδικής ασφάλειας. Έχει άλλωστε ήδη από καιρό παρουσιάσει το στρατηγικό της σχέδιο για την οδική ασφάλεια ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κατ’ επανάληψη μιλήσει για την ανάγκη η Ελλάδα να μειώσει δραστικά τα ατυχήματα που κοστίζουν κάθε χρόνο στη χώρα μας εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες.

Ακόμη, μετά την πρόσφατη παρουσίαση του προγράμματος της για την ηλεκτροκίνηση, η Νέα Δημοκρατία θα συμπεριλάβει την εν λόγω θεματική στο παράλληλο πρόγραμμα της προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες για ένα ζήτημα που συνδέεται τόσο με την προστασία του περιβάλλοντος όσο και με την εισαγωγή νέων τεχνολογιών στις μεταφορές.

Επιπρόσθετες δράσεις

Τέλος, όσοι βρεθούν το Σαββατοκύριακο στο συνέδριο της ΝΔ, θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα περίπτερα μας που λειτουργούν συμπληρωματικά στις παραπάνω δράσεις και περιλαμβάνουν τα εξής:

  • την έκθεση γελοιογραφίας (;) «Πλοηγούμαι με ασφάλεια στο διαδίκτυο».
  • την οργάνωση Win Cancer που έχει ως να συνδράμει συνανθρώπους μας στην μάχη που δίνουν κατά του καρκίνου. Οργάνωση που οραματίστηκε και ίδρυσε ο Δημήτρης Σιάχος ο οποίος μέχρι το τέλος της ζωής του στάθηκε αρωγός σε άλλους ασθενείς.
  • προσομοιωτές συγκρούσεων του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» Στόχος είναι να γίνει αντιληπτή με τον πλέον άμεσο τρόπο η σημασία που έχει η ασφαλής οδήγηση.
  • ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα με φορτιστές

Και συναυλία…

Το συνέδριο θα κλείσει με συναυλία που θα διοργανωθεί από συγκρότημα-έκπληξη με τη συμμετοχή της χορωδίας της Κιβωτού του Κόσμου. Τα έσοδα από τη συναυλία θα δοθούν για την ενίσχυση του έργου της Κιβωτού.

Μπορείτε να διαβάσετε το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου ΕΔΩ.

Η δήλωση του κ. Αυγενάκη

Ο Γραμματέας Π.Ε. Ν.Δ. και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκης, λίγο πριν το 12ο Συνέδριο της ΝΔ δηλώνει:

«Κάθε φορά που η Ελλάδα βρίσκονταν σε κρίση, η Νέα Δημοκρατία αναλάμβανε το ιστορικό της χρέος να την οδηγήσει μπροστά.

Είμαστε έτοιμοι να κλείσουμε το κεφάλαιο της παρακμής, του λαϊκισμού, της εξαπάτησης, της θεσμικής κατρακύλας.

Έχουμε το σχέδιο που θα πάει την Ελλάδα μπροστά και θα κάνει καλύτερη τη ζωή των Ελλήνων. Μπορούμε να κάνουμε την Πατρίδα μας ξανά δυνατή και τους Έλληνες ξανά περήφανους.

Και αυτό είναι το μήνυμα του Συνεδρίου μας. Ελλάδα μπορούμε!

Με τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην πρώτη γραμμή ενός μεγάλου κοινωνικού μετώπου.

Με πίστη στις ιδέες και στις αξίες μας.

Με εμπιστοσύνη στις δυνατότητες των Ελλήνων.

Το 12ο Συνέδριό μας είναι ένα σάλπισμα νίκης! Νίκη της πατρίδας, της ελπίδας, της προόδου, της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της λογικής και του μέτρου!»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια