Έρχεται εκτεταμένη χιονοκάλυψη – Στον «πάγο» η χώρα

Ελλάδα
Έρχεται εκτεταμένη χιονοκάλυψη – Στον «πάγο» η χώρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δείτε αναλυτικά τι προβλέπεται για το επόμενο διήμερο

Ψυχρή αέρια μάζα πολικής προέλευσης που κατακλύζει την Ευρώπη αναμένεται να φθάσει και στην χώρα μας Πέμπτη και Παρασκευή με έντονη χιονοκάλυψη ακόμη και σε πεδινά τμήματα της Βόρειας Ελλάδας.

Ενώ ασθενείς χιονοπτώσεις, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), αναμένονται και στη Νότια Ελλάδα.

Αναλυτικά όπως υπογραμμίζεται:  «Αρκετά εκτεταμένη χιονοκάλυψη θα επικρατήσει  γενικότερα στην Ευρώπη το επόμενο διάστημα, καθώς μια ψυχρή αέρια μάζα πολικής προέλευσης κατακλύζει την ήπειρο.

 Η χώρα μας επηρεάζεται και αυτή από το ψύχος, κυρίως η Βόρεια Ελλάδα, όμως μέχρι στιγμής τα φαινόμενα είναι αρκετά πιο ασθενή από την Κεντρική Ευρώπη, όπου το χιόνι και οι χαμηλές θερμοκρασίες θα δημιουργήσουν προβλήματα μέχρι το Σάββατο.

Στην Ελλάδα περιμένουμε χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινά τμήματα της Βόρειας Ελλάδας την Πέμπτη 13/12 και την Παρασκευή 14/12 καθώς ένα θερμό μέτωπο προερχόμενο από τα δυτικά θα συνδυαστεί με τις ψυχρές επιφανειακές αέριες μάζες.

 Τα φαινόμενα περιμένουμε να είναι έντονα στη Νότια Ελλάδα και οι χιονοπτώσεις γενικά ασθενείς.»

Το meteo έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που παρουσιάζει τη νεότερη δορυφορική εκτίμηση για την χιονοκάλυψη, καθώς και προγνωστικούς χάρτες με την επέκτασή της και το ύψος χιονιού στην Ευρώπη τις επόμενες ημέρες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News