Ελλάδα

Το ΕΣΡ «μοιράζει» πρόστιμα στα ΜΜΕ: Έγκλημα στη Ρόδο & κηδεία Παντελίδη στο επίκεντρο

Πέφτει μαύρο για μία μέρα στο νέο «Ε», ενώ πρόστιμο επιβάλλεται και στον ΣΚΑΪ

Η κάλυψη και η διαχείριση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για διάφορα θέματα που άπτονταν της επικαιρότητας και για πολύ καιρό ήταν πρώτο θέμα, απασχολεί αυτή την περίοδο το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, μέχρι στιγμής έχουν ανοίξει επτά ξεχωριστές υποθέσεις που εξετάζονται, μεταξύ των οποίων είναι η δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο.

Πρόκειται για μία υπόθεση που κρίνεται εξόχως σοβαρή.

Μαύρο στο «Ε»

Με την επιβολή διακοπής προγράμματος για μία ημέρα (η ποινή επιβάλλεται την 10η Ιανουαρίου 2019) τιμωρείται ο τηλεοπτικός σταθμός Νέο Κανάλι «Ε» (πρώην EXTRA) από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για τον προσβλητικό λόγο στην εκπομπή του Τάκη Τσουκαλά, αναφορικά με τον παίκτη του μπάσκετ Θανάση Αντετοκούνμπο.

Στον σταθμό επιβάλλονται επίσης χρηματικά πρόστιμα ύψους 30.000 ευρώ για μετάδοση ρατσιστικού λόγου και χαμηλής ποιότητας προγράμματος.

Για το μικρό ύψος των προστίμων, συνεκτιμήθηκε από τα μέλη του ΕΣΡ, το γεγονός ότι ο σταθμός έδειξε έμπρακτη μεταμέλεια, διακόπτοντας και τη μετάδοση της συγκεκριμένης εκπομπής. Σημειώνεται ότι την ημέρα της ποινής (10 Ιανουαρίου 2019) το κανάλι θα εκπέμπει «μαύρο» χωρίς καμία άλλη σήμανση.

Πρόστιμο για την κάλυψη της κηδείας του Παντελή Παντελίδη

Πρόστιμο ύψους 45.000 ευρώ επέβαλλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) στον τηλεοπτικό σταθμό Epsilon (νυν Open Beyond) για τον τρόπο κάλυψης του θανάτου του τραγουδιστή Π. Παντελίδη.

Το ΕΣΡ επιβάλλει το πρόστιμο για την ποιότητα του εκπεμπόμενου προγράμματος και τη δραματοποίηση των γεγονότων. Το πρόστιμο αφορά τις εκπομπές της Τατιάνας Στεφανίδου και του Μένιου Φουρθιώτη.

Πρόστιμο στον ΣΚΑΪ

Πρόστιμο ύψους 25.000 ευρώ επέβαλλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στην εταιρεία ΣΚΑΪ Ειδήσεις Ντοτ Κομ ΑΕ, για την ταυτόχρονη μετάδοση του τηλεοπτικού δελτίου ειδήσεων από το ραδιόφωνο.

Να σημειωθεί πως είναι η δεύτερη φορά που τιμωρείται ο ΣΚΑΪ για το ίδιο θέμα, ο οποίος είχε προσφύγει και στο ΣτΕ με απόρριψη της αίτησής του. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΕΣΡ εμφανίζεται αποφασισμένο, σε περίπτωση που ο σταθμός δεν εφαρμόσει την απόφασή του, να επανέλθει με πρόστιμα για την κάθε ημέρα παραβίασης της νομοθεσίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια