Φόνος Τοπαλούδη: Σε άλλη φυλακή ο Αλβανός - Αντίδραση Κούγια για το ξύλο

Ελλάδα
Φόνος Τοπαλούδη: Σε άλλη φυλακή ο Αλβανός - Αντίδραση Κούγια για το ξύλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακοίνωση σχετικά με τον ξυλοδαρμό του 190χρονου στις φυλακές του Αυλώνα εξέδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης

Σε άλλη φυλακή μεταφέρεται τελικά ο 19χρονος που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από συγκρατούμενους του και ενώ ήταν στο κελί του στις φυλακές Αυλώνα όπου και εισήχθη χθες.

Μάλιστα το Υπουργείο Δικαιοσύνης προχώρησε σε αναλυτική ανακοίνωση ανακοινώνοντας ότι η υπόθεση διερευνάται ποινικά και πειθαρχικά αφού ήδη έχει διαταχθεί ΕΔΕ και θα καταλογιστούν  τυχόν ευθύνες σε όσους εμπλέκονται

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σε σχέση με συμβάν στη φυλακή Αυλώνα γίνονται γνωστά τα ακόλουθα:

Ο προσωρινά κρατούμενος Α.Λ., 19 ετών, με εντολή Εισαγγελέα εισήχθη χθες στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα. Τοποθετήθηκε σε ειδικό χώρο, ξεχωριστό από τους κοινούς χώρους κράτησης, μετά από σαφείς εντολές του Υπουργείου για την προστασία και την ασφάλειά του. Παρ’ όλα αυτά χθες το απόγευμα δέχθηκε επίθεση στο κελί του από άλλους κρατούμενους και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου και ακολούθως στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός για έλεγχο. Κρίθηκε ότι δεν χρήζει νοσηλείας και επέστρεψε στη φυλακή. Το συμβάν ερευνάται πειθαρχικά και ποινικά για τους κρατουμένους. 

Στο Κατάστημα έχει μεταβεί κλιμάκιο ανώτατων στελεχών του Υπουργείου για τη διερεύνηση του συμβάντος ενώ με ειδική απόφαση ο κρατούμενος Α.Λ. μετάγεται σε άλλο  Κατάστημα Κράτησης. Παράλληλα δόθηκε παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για πειθαρχική έρευνα σχετικά με τυχόν ευθύνες υπαλλήλων του καταστήματος».

ΕΔΕ για τον ξυλοδαρμό του 19χρονου στις φυλακές Αυλώνα

Σάλος προκλήθηκε από το βίντεο που αποκάλυψε το Open TV και δείχνει τον ξυλοδαρμό του 19χρονου κατηγορούμενου για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, στο κελί του στις φυλακές Αυλώνα.

Όπως αναμενόταν, η διεύθυνση των φυλακών Αυλώνα διέταξε ΕΔΕ για τα όσα έλαβαν χώρα και ζητάει να καταλογιστούν τυχόν ευθύνες σε όσους εμπλέκονται.

Στο οπτικοακουστικό υλικό εμφανίζεται ο κατηγορούμενος καθισμένος σε ένα κρεβάτι να δέχεται αρχικά λεκτική κι έπειτα σωματική επίθεση.

Τα ζητήματα που ερευνούν οι αρμόδιοι είναι το πώς παραβιάστηκε το κελί του, μιας και είχε τοποθετηθεί σε ξεχωριστό κελί μόνος του, πώς καταγράφηκε το βίντεο, μιας κι απαγορεύεται η κατοχή και χρήση κινητών στο σωφρονιστικό ίδρυμα και γιατί δεν απέτρεψαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, που προφανώς κι απουσίαζαν, τον ξυλοδαρμό του 19χρονου.»

Παρακολουθήστε το video που ήρθε στο φως της δημοσιότητας :

 Κούγιας: Είμαστε αντίθετοι σε τέτοιες συμπεριφορές

 Για τον ξυλοδαρμό του 19χρονου πήρε θέση ακόμη και ο δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης 21χρονης Αλέξης Κούγιας εξέφρασαν την πλήρη αντίθεση τους σε αυτές τις συμπεριφορές, δηλώνοντας παράλληλα ότι η εγκληματική συμπεριφορά τους εις βάρος του δολοφόνου, δεν εκφράζει ούτε την οικογένεια του θύματος, την οποία εκπροσωπούμε, ούτε τους ίδιους τους δικηγόρους :

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Το δικηγορικό μας γραφείο, όπως είναι γνωστό, έχει αναλάβει το βήμα της πολιτικής αγωγής υπέρ των συγγενών της αειμνήστου Ελένης Τοπαλούδη, η οποία έπεσε θύμα βιασμού και βασανιστηρίων και τελικώς έχασε τη ζωή της ως θύμα μιας από τις αγριότερες ανθρωποκτονίες που εγκληματολογικά έχουν συμβεί στην Ελλάδα.

Πληροφορηθήκαμε σήμερα από τα μμε, όπου δυστυχώς προβάλλεται και το σχετικό βίντεο, ότι συγκρατούμενοι ενός εκ των δυο που αφαίρεσαν τη ζωή του τραγικού θύματος, δηλ. του 19χρονου, τον σακάτεψαν, με αποτέλεσμα να είναι στο νοσοκομείο.

Τόσο ο επικεφαλής του γραφείου μας κύριος Αλέξιος Κούγιας, όσο και εμείς οι συνεργάτες του, τιμώντας και τις αρχές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, στον οποίο ανήκουμε, εκφράζουμε την απόλυτη αντίθεσή μας σε αυτές τις συμπεριφορές των νεαρών, ανηλίκων κρατουμένων, οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές για κακουργήματα, και δηλώνουμε ευθέως ότι αυτή η εγκληματική συμπεριφορά τους εις βάρος του δολοφόνου, στα πλαίσια αποενοχοποιήσεώς τους για τις δικές τους αντικοινωνικές παραβατικές συμπεριφορές, δεν εκφράζει ούτε την οικογένεια του θύματος, την οποία εκπροσωπούμε, ούτε εμάς τους ίδιους ως  δικηγόρους και ανθρώπους.

Την ενοχή και τιμωρία των κρατουμένων θα την καθορίσουν μόνο οι Έλληνες Δικαστές και είναι απαράδεκτο σε δημοκρατική χώρα, όπως είναι η Ελλάδα, να επικρατεί ο νόμος του Λιντς, ο οποίος κυριάρχησε στις απαίδευτες - απολίτιστες και με έλλειψη δημοκρατίας κοινωνίες".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News