default-image

Οικογενειακοί γιατροί: Τι θα ισχύσει για όσους δεν έχουν κάνει εγγραφή;

Ελλάδα
Οικογενειακοί γιατροί: Τι θα ισχύσει για όσους δεν έχουν κάνει εγγραφή;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας για τους οικογενειακούς γιατρούς

Διευκρινίσεις για το τι θα ισχύσεις ως προς την εξυπηρέτηση των ασθενών και τους οικογενειακούς γιατρούς έδωσε ο υπουργός Υγείας.

Όπως σημείωσε ο Ανδρέας Ξανθός απρόσκοπτα θα συνεχισθεί η εξυπηρέτηση των πολιτών από τους παθολόγους, χωρίς να αποκλείονται όσοι πολίτες δεν έχουν εγγραφεί στις λίστες οικογενειακών γιατρών έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Ως προς το θέμα της παραπομπής ασθενών από την Πρωτοβάθμια Φροντίδα στα νοσοκομεία, η διαδικασία δεν θα αφορά τους παθολόγους, συμβεβλημένους ή μη. Οι ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, έγιναν σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ στην αντιπροσωπεία της Επαγγελματικής Ένωσης Παθολόγων Ελλάδας(ΕΕΠΕ).

Σύμφωνα με την ΕΕΠΕ ο υπουργός σημείωσε ότι δεν θα υπάρξει, επίσης, κανένας αποκλεισμός από τη συνταγογράφηση και την παραπεμπτικογραφία για όλους τους παθολόγους. Το υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται την έκδοση υπουργικής απόφασης με την οποία η δημιουργία και διαχείριση του Ατομικού Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας θα είναι εφικτή για όλους τους παθολόγους συμβεβλημένους ή μη.

Όσον αφορά προκηρύξεις νέων θέσεων - συμβάσεων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ο υπουργός υποσχέθηκε να εξετάσει τη δυνατότητα να προκηρύσσονται θέσεις ειδικών παθολόγων ανεξάρτητα από αντίστοιχες που θα προκηρύσσονται για γενικούς γιατρούς και παιδιάτρους, με κατάργηση του διαζευκτικού ή στις προκηρύξεις των θέσεων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News