Επίθεση τοξικομανή σε φοιτήτρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου

Ελλάδα
Επίθεση τοξικομανή σε φοιτήτρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστολή του Πανεπιστημίου στον πρωθυπουργό για την απαράδεκτη κατάσταση

Aπίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στο προαύλιο χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Επίθεση δέχτηκε μια φοιτήτρια από τοξικομανή την ώρα του διαλείμματος από το μάθημά της.

Όπως αποκάλυψε η ίδια η φοιτήτρια στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο τοξικομανής την πλησίασε, την χτύπησε στο πρόσωπο και στην συνέχεια έφυγε, ενώ η ίδια κατήγγειλε το περιστατικό στη διοίκηση της Πολυτεχνικής Σχολής.

Η Συντονιστική Επιτροπή Δράσης κατά των Ναρκωτικών στο ΑΠΘ δημοσίευσε στο Facebook την επιστολή που έστειλε στον πρωθυπουργό, στον ΠτΔ και τον υπουργό Παιδείας για την κατάσταση στο Πανεπιστήμιο. 

Στην επιστολή αναφέρει μεταξύ άλλων:

"Το πανεπιστήμιο δεν αποτελεί γκέτο προς μάντρωμα των εγκληματιών, όπως μοιάζει δυστυχώς να βολεύει πολλούς. Το μέλλον του πανεπιστημίου δεν μπορεί να γίνει άθυρμα για μικροκομματικά συμφέροντα και διενέξεις μεταξύ πολιτικών αρχηγών. Η παιδεία είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες ενός δημοκρατικού κράτους, είναι ευθύνη όλων μας να μην την αφήσουμε να καταρρεύσει. Ξέρουμε ότι η κύρια ευθύνη είναι της εκάστοτε κυβέρνησης, αλλά –ειδικά όταν κωφεύει– δεν δικαιολογείται η αδράνεια των άλλων παραγόντων της δημόσιας ζωής. Μην αφήσετε το δημόσιο πανεπιστήμιο να γίνει υποχείριο στα χέρια λίγων ακραίων που αντιδημοκρατικά και βίαια το υπονομεύουν και, όποτε θέλουν, το καταστρέφουν. Βοηθήστε μας να σπουδάσουμε σε ανθρώπινες συνθήκες. Βοηθήστε μας να γίνουμε η νέα γενιά άριστων επιστημόνων, η νέα γενιά σκεπτόμενων και δημοκρατικών πολιτών. Βοηθήστε μας να επιλέξουμε να παραμείνουμε στη χώρα μας και όχι να μεταναστεύσουμε διωγμένοι από ένα κράτος που απαξιώνει τις προσπάθειές μας για μάθηση και πρόοδο, από ένα κράτος που αντιμετωπίζει την ανομία με ανοχή και αδιαφορία και πετάει το μπαλάκι των ευθυνών μονίμως στην εξέδρα, είτε στρουθοκαμηλίζοντας και υποβιβάζοντας το πρόβλημα είτε στρεψοδικώντας επιτιθέμενο σε όσους το αναδεικνύουν".

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News