default-image

Βούτσης για Εκκλησία: Όχι σε θρησκόληπτη κοινωνία, ούτε Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών

Ελλάδα
Βούτσης για Εκκλησία: Όχι σε θρησκόληπτη κοινωνία, ούτε Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha», ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο καυτό θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης και στις σχέσεις Εκκλησίας - Κράτους

Ο κ. Βούτσης εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη συμφωνία, καθώς όπως τόνισε είναι «ώριμες οι συνθήκες και είναι ανάγκη και για την ίδια την Εκκλησία και γι’ αυτό που λέμε διακριτούς ρόλους, μια τέτοια συμφωνία στη σύγχρονη εποχή και να συνομολογηθεί και κυρίως να εφαρμοστεί».

Όπως επεσήμανε νομίζει ότι «είναι κάτι λογικό που εξελίσσεται μια δημόσια συζήτηση, δεν έχει κάτι να φοβάται ο κλήρος, θεωρώ σε έναν βαθμό την επίκληση του συγκεκριμένου ζητήματος ως προσχηματική από ορισμένες πλευρές, πλην όμως χρειάζεται ψυχραιμία, η κυβέρνηση και μόνο έχει δικαίωμα να νομοθετήσει».

Εκτιμά ότι ο πρωθυπουργός χειρίζεται το θέμα με μεγάλη προσοχή και τονίζει πως «η χώρα δεν μπορεί να βγει από την κρίση και από τα μνημόνια και να μπει σε μια αναδίπλωση συντηρητική, θεοκρατική, δηλαδή η κοινωνία αντί να είναι προοδευτική να είναι μια κοινωνία φοβισμένη, χτυπημένη και μια κοινωνία Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών, θρησκόληπτοι, αφήνοντας ανοιχτό το πεδίο για θρησκευτικό φονταμενταλισμό».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News