Ελλάδα

Ένταση στα Ελληνοαλβανικά σύνορα για το μνημόσυνο Κατσίφα

Αλβανικές Αρχές δεν αφήνουν Έλληνες να περάσουν τα σύνορα

Ένταση επικράτησε νωρίτερα στα Ελληνοαλβανικά σύνορα, με αφορμή το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος έχασε τη ζωή του στις 28 Οκτωβρίου από αλβανικά πυρά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το τοπικό μέσο himara.gr, σημειώθηκε μικροένταση στα σύνορα μεταξύ Ελλήνων  που θέλησαν να πάνε στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα και Αλβανικών Αρχών.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, υπήρξαν επεισόδια μικρής έκτασης και στο Ηράκλειο, όπου μάλιστα σημειώθηκε μέχρι και προπηλακισμός του Αρχιεπισκόπου Ειρηναίου. 

Το 40ήμερο μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα γίνεται σήμερα στους Βουλιαράτες, όμως οι αλβανικές αρχές δεν άφησαν πολλούς Έλληνες να περάσουν τα σύνορα.

Σημειώνεται ότι το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα θα θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος, στους Βουλιαράτες, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Την Παρασκευή, πάντως, οι αλβανικές Αρχές, σύμφωνα με το ίδιο τοπικό μέσο, παρεμπόδισαν ακόμη και συγγενείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα που επιχείρησαν να περάσουν τα σύνορα, προκειμένου να μην παρευρεθούν στο μνημόσυνο.

Παράλληλα, δημοσιογράφοι υποχρεώθηκαν να περιμένουν έως και δύο ώρες στα σύνορα για να ελεγχθούν τα στοιχεία τους ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι χρειάστηκε η παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου από τη Μόσχα.

Αντισυγκέντρωση εν τω μεταξύ, διοργανώνουν την ώρα του μνημόσυνου, Αλβανοί εθνικιστές με σύνθημα «να σώσουμε την Αλβανία».

Σχόλια