Ελλάδα

66 προσαγωγές στα Εξάρχεια - 2 Γερμανοί και 3 ανήλικοι μεταξύ των συλληφθέντων

Τρεις ανήλικοι και δύο Γερμανοί ήταν μεταξύ των 13 συλληφθέντων που έγιναν χθες στα επεισόδια στην πλατεία Κλαυθμώνος και στα Εξάρχεια.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ από τους συλληφθέντες στα επεισόδια που έγιναν χθες το μεσημέρι στο ύψος της πλατείας Κλαυθμώνος στο μαθητικό-φοιτητικό συλλαλητήριο για τα δέκα χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και το βράδυ, τα οποία ήταν και τα σοβαρότερα, στα Εξάρχεια, τρεις είναι ανήλικοι και δύο αλλοδαποί.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, οι ανήλικοι είναι και οι τρεις 17 ετών, ενώ διευκρινίζεται ότι συνελήφθησαν για τα επεισόδια στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Όσον αφορά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στα Εξάρχεια, συνελήφθησαν 10 άτομα, εκ των οποίων οι δύο είναι Γερμανοί, μεταξύ των οποίων και μία γυναίκα. Σημειώνεται, ότι συνολικά έγιναν 66 προσαγωγές και οι 13 μετατράπηκαν στη συνέχεια σε συλλήψεις.

Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Βομβαρδισμένο τοπίο τα Εξάρχεια

Στο μεταξύ το πρώτο φως της ημέρας βρήκε τα Εξάρχεια βομβαρδισμένο τοπίο, με τις εικόνες να σοκάρουν, καθώς πολύωρη «μάχη» έδωσαν χθες στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο, οι κουκουλοφόροι με τα ΜΑΤ, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές στην πολύπαθη γειτονιά των Εξαρχείων.

Παντού επικρατούσε το χάος! Κατεστραμμένα πεζοδρόμια, καμένα οχήματα, καμένοι κάδοι σκουπιδιών, συνέθεταν ένα σκηνικό καταστροφής, λίγες ώρες μετά τα επεισόδια που ακολούθησαν τις πορείες στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

(Φωτογραφίες πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχόλια