Μολότοφ, χημικά και προσαγωγές στην πορέια για τον Α. Γρηγορόπουλο

Ελλάδα
Μολότοφ, χημικά και προσαγωγές στην πορέια για τον Α. Γρηγορόπουλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επεισόδια σημειώθηκαν στην πορεία μαθητών και φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 10 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Ολοκληρώθηκε η μαζική πορεία στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή τη συμπλήρωση των 10 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Νέα ένταση στα επεισόδια στις πορείες για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Μετά από τα επεισόδια με μολότοφ και χημικά που σημειώθηκαν νωρίτερα σε πρωτεύουσα και συμπρωτεύουσα, ξέσπασε νέος γύρος επεισοδίων.

Σε 24 προσαγωγές, συνολικά, έχει προχωρήσει η αστυνομία, για επεισόδια που έγιναν νωρίτερα στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Το μεσημέρι είχαν προσαχθεί δέκα άτομα για επεισόδια μικρής έκτασης που σημειώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος, κατά τη διάρκεια του μαθητικού-φοιτητικού συλλαλητηρίου για τον Αλ. Γρηγορόπουλο, ενώ άλλα 14 προσήχθησαν αργότερα.

Με κεντρικό σύνθημα "Κουμής, Κανελλοπούλου, Μιχάλης Καλτεζάς, Αλέξης Γρηγορόπουλος, αυτή είναι η ΕΛ.ΑΣ", οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στη Βουλή.

Σταδιακά γίνεται η αποκαθίσταται η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας, που είχε διακοπεί κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης.

Σημειώνεται, ότι συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 9 το βράδυ στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου στα Εξάρχεια.

Επεισόδια στις οδούς Στουρνάρη και Τοσίτσα

Επεισόδια σημειώνονταν περί τις 20:00 στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, με «πυρήνα» την οδό Στουρνάρη.

Νεαροί πετούσαν βόμβες μολότοφ, πέτρες, κομμάτια από μάρμαρο και διάφορα άλλα αντικείμενα, προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες προσπαθούσαν να τους απωθήσουν.

https://www.youtube.com/watch?v=nDLz0eqgGvQ?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1

Παράλληλα, επεισόδια σημειώνονταν και στην οδό Τοσίτσα, όπου το σκηνικό ήταν ανάλογο.

Στη Θεσσαλονίκη

Ένταση επικρατεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Εγνατία, μετά την ολοκλήρωση της πορείας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.Ομάδα περίπου 50-70 ατόμων βρήκε στην οδό Εγνατία από τη Θεολογική Σχολή, που τελεί υπό κατάληψη, και πέταξε βόμβες μολότοφ στην περιοχή του Συντριβανίου. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης με αποτέλεσμα τα άτομα που προκάλεσαν τα επεισόδια να κατευθυνθούν προς τη Θεολογική Σχολή.

Ο "κλεφτοπόλεμος" μεταξύ νεαρών και των δυνάμεων των ΜΑΤ συνεχίζεται. Οι δρόμοι γύρω από τα πανεπιστήμια (ΑΠΘ και ΠΑΜΑΚ) είναι κλειστοί.

(Φωτογραφίες βίντεο: ΑΠΕ - ΜΠΕ - Kathimerini.gr)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News