Αιχμηρό tweet Πετρόπουλου: Πλήρης διαστρέβλωση των δηλώσεων μου

Ελλάδα
Αιχμηρό tweet Πετρόπουλου: Πλήρης διαστρέβλωση των δηλώσεων μου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για πλήρη διαστρέβλωση των δηλώσεων του από πλευράς της Νέας Δημοκρατίας για όσα είχε πει το απόγευμα της Τρίτης,  καλεσμένος στην εκπομπή ΚΡΗΤΗ ΣΗΜΕΡΑ της ΚΡΗΤΗ TV, ο Υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος.

«Εβδομήντα τέσσερα ευρώ είναι 74 ευρώ... Ο κάθε αγρότης μπορεί να τα εξασφαλίσει κάθε μήνα για να έχει ασφάλιση... Να μη σας πω πόσα τσιγάρα είναι και πόσοι καφέδες», είπε χθες με κατηγορηματικό τρόπο στη διάρκεια της εκπομπής “Κρήτη Σήμερα” της “ΚΡΗΤΗ ΤV”, απαντώντας στις ερωτήσεις της Νικολέτας Σφακιανάκη χθες, ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος.

Μάλιστα ο ίδιος χαρακτηριστικά αναφέρει:

Tweet  Τ. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

 «Πλήρης διαστρέβλωση δηλώσεών μου σε τηλεοπτικό κανάλι της Κρήτης....

 ...Καπνός και φούμαρα από τον Αυγενάκη και τη ΝΟΔΕ Ηρακλείου. Λένε ότι οι αγρότες δεν μπορούν να πληρώνουν 74€ όταν με το παλιό σύστημα (πριν από τον ΕΦΚΑ) η συντριπτική πλειονότητα πλήρωνε 103€. Και θα λαμβάνουν αξιοπρεπείς συντάξεις. Οχι συντάξεις ισάξιες με επιδόματα πρόνοιας».

Οι δηλώσεις Πετρόπουλου που προκάλεσαν αντιδράσεις

«Εβδομήντα τέσσερα ευρώ είναι 74 ευρώ... Ο κάθε αγρότης μπορεί να τα εξασφαλίσει κάθε μήνα για να έχει ασφάλιση... Να μη σας πω πόσα τσιγάρα είναι και πόσοι καφέδες», είπε με κατηγορηματικό τρόπο στη διάρκεια της εκπομπής “Κρήτη Σήμερα” της “ΚΡΗΤΗ ΤV”, απαντώντας στις ερωτήσεις της Νικολέτας Σφακιανάκη χθες, ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος. 

Ακόμα κι όταν η δημοσιογράφος του είπε «74 ευρώ δεν είναι εύκολο να έχει μια οικογένεια αγροτών αν δούμε συνολικά τις υποχρεώσεις της για κάθε μήνα και ειδικά όταν πρόκειται για πολύτεκνη οικογένεια», ο υφυπουργός δεν έκανε βήμα πίσω... «74 ευρώ είναι 74 ευρώ. Εγώ θα επιμείνω. Καμία ιδιωτική ασφάλιση δεν εξασφαλίζει με τόσο λίγα χρήματα τέτοια ασφάλιση στον αγρότη και την οικογένειά του»!

Κι όμως ναι. Κατά τον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο σε μια τόσο δύσκολη οικονομικά περίοδο για τους Έλληνες πολίτες και ιδιαίτερα για τους αγρότες, που δεν έχουν καν σταθερό εισόδημα σε μηνιαία βάση, η εισφορά που θα πληρώνουν στο εξής των 74 ευρώ τον μήνα είναι ένα ποσό που μπορούν να εξασφαλίσουν, κόβοντας το τσιγάρο και περιορίζοντας ή κόβοντας τον καφέ... Αναλυτικότερα, ο Τάσος Πετρόπουλος, που μίλησε ζωντανά χθες ως καλεσμένος στο στούντιο της εκπομπής “Κρήτη Σήμερα”, με αφορμή την παρουσία του στο Ηράκλειο για να μιλήσει για το ασφαλιστικό, δήλωσε επί λέξει τα εξής: «Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιστήμονες θα πληρώνουν 117 ευρώ ως ελάχιστη εισφορά. Αυτή είναι η ελάχιστη και από ’κει και πέρα ανεβαίνει ανάλογα με το εισόδημα. Όμως, το 20% που ήταν η εισφορά επί των καθαρών κερδών γίνεται 13,33 ευρώ τον μήνα. Έχουμε μια μεγάλη έκπτωση εδώ. Και στους αγρότες θα είναι 74 ευρώ η ελάχιστη εισφορά η μηνιαία. Και προτείνω στους αγρότες κάθε μήνα να πληρώνουν την εισφορά τους. Μπορούν να το κάνουν. Μπορούν να πληρώνουν και μικρότερη εισφορά και να συμπληρώνουν αργότερα το ποσό που λείπει. Μην το αφήνουν για το τέλος. Γιατί συγκεντρώνονται και δημιουργείται μετά άλλο πρόβλημα. Καλό είναι... Δεν είναι πολλά λεφτά 74 ευρώ ο μήνας. Να καταβάλλονται. Να μην πω πόσα τσιγάρα είναι. Ή πόσοι καφέδες. Είναι ένα ποσό βατό. Για κάθε άνθρωπο»...

Στο σημείο εκείνο, η Νικολέτα Σφακιανάκη είπε στον Τάσο Πετρόπουλο ότι δεν είναι και τόσο... “βατό” το ποσό αυτό για τις οικογένειες των αγροτών και ιδιαίτερα για τις πολύτεκνες οικογένειες. Και τότε αυτός σημείωσε: «Εβδομήντα τέσσερα ευρώ είναι 74 ευρώ. Προσιτό ποσό για κάθε άνθρωπο. Δεν μπορώ να το δεχτώ ότι δεν είναι προσιτό. Ό,τι και να μου πείτε... Αυτός που θα μου το πει, δεν πρέπει να καπνίζει πρώτα απ’ όλα. Γιατί το πακέτο τα τσιγάρα, άμα τα βάλετε στον λογαριασμό, είναι 150 ευρώ, όχι 74 ευρώ», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Πετρόπουλος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News