Δολοφονία φοιτήτριας: Ο Έλληνας τα «φορτώνει» στον Αλβανό – Το μοιραίο λάθος τους

Ελλάδα
Δολοφονία φοιτήτριας: Ο Έλληνας τα «φορτώνει» στον Αλβανό – Το μοιραίο λάθος τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι υποστήριξαν οι φερόμενοι δράστες για τη φρικτή δολοφονία

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο. Oι δύο φερόμενοι δράστες οδηγούνται σήμερα Τρίτη στον εισαγγελέα Ρόδου καθώς η κοπέλα από το Διδυμότειχο σπούδαζε στο πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Ρόδο.

Σύμφωνα με το thetoc.gr ο 21χρονος Έλληνας κατηγορούμενος αρνείται την κατηγορία για τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο, επιρρίπτοντας ουσιαστικά τις ευθύνες στον 19χρονο Αλβανό.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε σε δηλώσεις του ο δικηγόρος του, ο νεαρός Ροδίτης ζητά να λάβει γνώση όλου του αποδεικτικού υλικού, για την οποία λέει πως δεν έχει γνώση, ενώ υποστηρίζει πως δεν έχει καμία συμμετοχή στο συμβάν που οδήγησε στο θάνατο της κοπέλας.

Η σορός της άτυχης κοπέλας είχε βρεθεί στα βράχια της απομονωμένης παραλίας «Φώκιας» κοντά στη Λίνδο, το πρωινό της Τετάρτης. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή είχε δολοφονηθεί το βράδυ της Τρίτης. Αν και βρέθηκαν στο λαιμό της ίχνη στραγγαλισμού, ωστόσο η κοπέλα πέθανε από πνιγμό.

Ομολόγησε ο Αλβανός;

Σημειώνεται ότι ο 19χρονος Αλβανός φέρεται να ομολόγησε την εμπλοκή του στη δολοφονία, γεγονός που δεν επιβεβαιώνει όμως ο δικηγόρος του.

«Δεν ισχύει με την έννοια που έχει διαρρεύσει (σ.σ. στα ΜΜΕ) η ομολογία» είπε μιλώντας στο iefimerida.gr, ο κ. Στέλιος Κιουρτζής, δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του 19χρονου από την Αλβανία. «Δεν είναι η ώρα να μιλήσω. Θα τοποθετηθούμε όταν πρέπει, στη δίκη. Οι κατηγορούμενοι δεν έχουν καν προσαχθεί στον Εισαγγελέα. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι υπάρχει ο θάνατος ενός ανθρώπου 21 ετών. Και θα πρέπει όλοι, με πρώτον εμένα ως συνήγορος ενός εκ των κατηγορουμένων, να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις διατυπώσεις μας» σημείωσε ο δικηγόρος του 19χρονου. 

Και οι δύο θεωρήθηκαν ύποπτοι από την πρώτη στιγμή, με βάση το οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας.

Οι δύο νεαροί κατηγορούνται ότι σκότωσαν τη φοιτήτρια στο σπίτι του ενός εξ αυτών, επειδή αυτή αρνήθηκε να δεχθεί τις ερωτικές τους προτάσεις και αντιστάθηκε. Στη συνέχεια, μετέφεραν το πτώμα της στην παραλία της Λίνδου και το πέταξαν στη θάλασσα, όπου και βρέθηκε.

Τι πρόδωσε τους δράστες

Η μεταφορά της υπάρχει στο βιντεοσκοπημένο υλικό που έχουν στη διάθεση τους οι Αρχές. Σημαντικό ρόλο στην υπόθεση φαίνεται να έχει και ο πατέρας του ενός εκ των δυο συλληφθέντων, του 19χρονου, ο οποίος είναι και ο ιδιοκτήτης του «ύποπτου» λευκού βαν. Το επίμαχο λευκό όχημα φαίνεται να έχει αδικαιολόγητη κίνηση στις 5.00 τα ξημερώματα της Τετάρτης, λίγες ώρες μετά τη δολοφονία της κοπέλας, στην περιοχή της Λίνδου κοντά στην παραλία που οι δράστες πέταξαν την 21χρονη φοιτήτρια. Το επίμαχο βαν αρχικά φαίνεται πως έχει καταγραφεί στο σημαντικό βίντεο ντοκουμέντο που έχει στη διάθεση του το Λιμενικό Σώμα, από κάμερα ασφαλείας καταστήματος δίπλα από το σπίτι της φοιτήτριας, όπου πιθανόν επιβιβάστηκε η νεαρή το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης λίγο πριν πεθάνει.

Ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζουν οι αρχές αναφέρει ότι μάλλον το κορίτσι είχε ραντεβού με τον ένα από τους δύο άνδρες. Είναι πιθανό να εμφανίστηκε και ο δεύτερος, με το κορίτσι να αντιδρά στην παρουσία του. Εκεί πρέπει να υπήρξε απόπειρα στραγγαλισμού της κοπέλας, με τους νεαρούς να πανικοβάλλονται από το λιπόθυμο κορίτσι και μετά να την πέταξαν στη βραχώδη περιοχή ενώ ήταν ζωντανή, άγνωστο βέβαια αν οι δράστες το γνώριζαν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News