Πατέρας νεκρής φοιτήτριας στη Ρόδο: Το χώμα της κόρης μου τώρα θα γίνει ελαφρύτερο

Ελλάδα
Πατέρας νεκρής φοιτήτριας στη Ρόδο: Το χώμα της κόρης μου τώρα θα γίνει ελαφρύτερο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκλονίζει ο πατέρας λίγες ώρες μετά την ομολογία των δολοφόνων της κόρης του

Λίγες ώρες μετά την ομολογία  των δραστών για την δολοφονία της νεαρής φοιτήτριας , με μεγαλείο ψυχής και συνάμα τρεμάμενη φωνή, ο πατέρας της άτυχης φοιτήτριας, ξεσπά στον Γιώργο Παπαδάκη για το χαμό της κόρης του και αναφέρεται αναλυτικά στο πώς έγινε η ενημέρωση του και τι θα γίνει από εδώ και στο εξής απευθύνοντας ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε αρχές και ΜΜΕ.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πατέρας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και τον Γιώργο Παπαδάκη. «Στις 1.45 ο επικεφαλής του λιμενικού Σώματος με πήρε από τις αρχές και μου είπαν ότι ομολόγησαν. Ευχαριστώ όλες τις αρχές και την τοπική αυτοδιοίκηση. Και στα ΜΜΕ για την διακριτικότητα τους για το συμβάν που δεν θα ήθελα να συμβεί σε κανέναν.

Η σορός σήμερα θα μεταφερθεί από την Ρόδο στην Αθήνα και από εκεί στην  Αλεξανδρούπολη. Ευτυχώς που βρέθηκαν οι δράστες και έτσι αύριο το χώμα της κόρης μου θα είναι λίγο ελαφρύτερο. Ευτυχώς που υπάρχουν άνθρωποι που μας γνωρίζουν και υπάρχουν πάρα πολλά μηνύματα συμπαράστασης.»

Οι ραγδαίες εξελίξεις μετά και τις ομολογίες των δραστών

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ένας 21χρονος Έλληνας και ένας 19χρονος Αλβανός ομολόγησαν τα ξημερώματα.

Πρόκειται για τα  δυο άτομα που ανακρίνονταν για αρκετές ώρες  από τις αρχές και τελικά «έσπασαν» και ομολόγησαν τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλουδη στη Ρόδο.

Οι διωκτικές αρχές ήδη τις τελευταίες ώρες βρίσκονταν πολύ κοντά στην εξιχνίαση του εγκλήματος,  ενώ κλειδί στην υπόθεση αποτέλεσε το οπτικό υλικό που είχαν συγκεντρώσει οι λιμενικές Αρχές από δύο σημεία, από το δρομολόγιο θανάτου που ακολούθησε ο δράστης με την φοιτήτρια.

Μάλιστα υπάρχει και ένα ακόμη βίντεο που έφθασε στα χέρια των Αρχών και το οποίο δείχνει καθαρά μέσα σε αυτοκίνητο τη φοιτήτρια και ένα ακόμη άτομο που πιθανολογείται πως είναι ο δράστης.

Οι αξιωματικοί που ερεύνησαν την υπόθεση φαίνεται μάλιστα ότι εντόπισαν ίχνη της κοπέλας και σε ένα σπίτι, έναν χώρο που σχετίζεται με τον έναν από τους δύο και έτσι αποφάσισαν να τους καλέσουν για εξέταση.

Εκεί οι δυο άνδρες έπεσαν σε αντιφάσεις ρίχνοντας ο ένας την ευθύνη στον άλλο.

Περιμένοντας και το πόρισμα του ιατροδικαστή δεν αποκλείεται σύντομα να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι τα κίνητρα ενδέχεται να είναι σεξουαλικά.

 Πώς βρέθηκαν στην άκρη του νήματος

Οι αρχές οδηγήθηκαν στα ίχνη τους όταν διαπίστωσαν από το υλικό των καμερών που βρίσκονται σε καταστήματα κοντά στο σπίτι της άτυχης κοπέλας πως η 21χρονη επιβιβάστηκε σε ένα λευκό βανάκι ιδιοκτησίας του ενός ατόμου, την περασμένη Τρίτη το βράδυ, όταν και έπαψε να δίνει σημεία ζωής. Ίχνη DNA της φοιτήτριας εντοπίστηκαν τόσο στο αυτοκίνητο όσο και στο σπίτι του ενός εκ των υπόπτων.

Η τελευταία φορά που βγήκε από το σπίτι της ήταν λίγο μετά τις 8 το βράδυ της περασμένης Τρίτης και ενώ προηγουμένως μιλούσε με μια φίλη της όταν της χτύπησε το κουδούνι του διαμερίσματός της ένα άγνωστο άτομο.

 Τότε έκλεισε το τηλέφωνο με την φίλη της άνοιξε την πόρτα, ενώ λίγα λεπτά αργότερα εμφανίζεται, σύμφωνα με το βιντεοσκοπημένο υλικό που καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας να επιβιβάζεται σε ένα λευκό βανάκι όπου εκτός από τον οδηγό δεν γνωρίζει κανείς εάν μέσα υπήρχαν και άλλα άτομα.

 Η Ελένη Τοπαλούδη βρέθηκε νεκρή στα βράχια της παραλίας και οι δύο βασικοί ύποπτοι ομολόγησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση θεωρούν ότι οι δυο δράστες, αφού οδήγησαν την άτυχη Ελένη στο σπίτι του ενός, επιχείρησαν να έρθουν σε ερωτική επαφή μαζί της. Όταν η άτυχη κοπέλα αντιστάθηκε, προσπάθησαν να την ακινητοποιήσουν και όταν προσπάθησε να διαφύγει τη χτύπησαν στο κεφάλι με κάποιο αντικείμενο.

 Οι δυο δράστες δεν σταμάτησαν εκεί. Θεωρώντας ότι η κοπέλα είναι νεκρή μετά το χτύπημα στο κεφάλι φόρτωσαν το σώμα της στο λευκό βαν και πήραν το δρόμο για τη Λίνδο με σκοπό να ρίξουν το σώμα της στη θάλασσα και να εξαφανίσουν τα στοιχεία σε βάρος τους.

Οι δυο καθ΄ ομολογίαν δολοφόνοι εντοπίστηκαν σε υλικό από κάμερες να κινούνται με την άτυχη φοιτήτρια στη Ρόδο λίγο πριν την εξαφάνισή της. Στην διαλεύκανση της υπόθεσης οδήγησαν τόσο η μοιραία διαδρομή όσο και τα ίχνη DNA σε ένα σπίτι όπου πήγε η άτυχη Ελένη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News