Ελλάδα

Έτοιμοι για το 12ο συνέδριο της Ν.Δ - Ο Λευτέρης Αυγενάκης κατεβαίνει εκ νέου και επανεκλέγεται

Η Ν.Δ. μπαίνει στην τελική ευθεία για το 12ο συνέδριό της, την κορυφαία πολιτική διαδικασία της παράταξης. Η Ν.Δ. κινείται πλέον όχι μόνο σε συνεδριακούς, αλλά και σε προεκλογικούς ρυθμούς, καθώς το επικείμενο συνέδριο θα είναι το τελευταίο πριν από τις εθνικές εκλογές και με τη βούληση των πολιτών το τελευταίο που βρίσκει τη Ν.Δ. στην αντιπολίτευση.

Περίπου 3.000 σύνεδροι και περισσότεροι από 2.000 παρατηρητές θα καταφτάσουν στον εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo, στον διεθνή αερολιμένα Αθηνών “Ελ. Βενιζέλος”, απ’ όλες τις γωνιές της χώρας, αλλά και το εξωτερικό, για να συμμετάσχουν στις συνεδριακές εργασίες που θα πραγματοποιηθούν το τριήμερο 14, 15 και 16 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι:

* 1.000 σύνεδροι εξελέγησαν κατά τις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη τοπικών και νομαρχιακών επιτροπών της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία έλαβαν μέρος περισσότεροι από 120.000 πολίτες.

* 100 σύνεδροι εξελέγησαν μέσα από εκλογικές διαδικασίες στις οργανώσεις κόμματος του εξωτερικού.

* Οι υπόλοιποι σύνεδροι, όπως ορίζει το καταστατικό της Ν.Δ., είναι τα πρόσωπα που μετέχουν ex officio. Δηλαδή μεταξύ άλλων οι πρώην πρόεδροι και υποψήφιοι πρόεδροι της Ν.Δ., τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, οι πρώην βουλευτές της, τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, οι πρώην γραμματείς της, τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου, οι εν ενεργεία περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες, δήμαρχοι, οι πρόεδροι ΝΟΔΕ, ο πρόεδρος και οι πρώην πρόεδροι της ΟΝΝΕΔ κ.λπ.

Ως παρατηρητές επίσης θα μετέχουν ενεργά στο συνέδριο και όλα τα στελέχη που αξιολογήθηκαν μέσω του Μητρώου των νέων στελεχών της Ν.Δ.

Επανεκλέγεται γραμματέας ο Αυγενάκης

Ο Λευτέρης Αυγενάκης θα κατεβεί εκ νέου για γραμματέας του κόμματος. Κρίθηκε αναγκαία η παραμονή του διότι ένας νέος γραμματέας θα χρειαζόταν χρόνο μέχρι να «συστηθεί» στον κομματικό μηχανισμό.Στο συνέδριο θα εκλεγεί η νέα Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας . Τα αιρετά μέλη είναι 150.

Μετά το συνέδριο οι αλλαγές στις γραμματείες

Δεν θα αλλάξουν οι συνθέσεις των γραμματειών προς το παρόν, για την καλύτερη απόδοση της κομματικής μηχανής. Σε μεταγενέστερο χρόνο του συνεδρίου θα γίνουν οι αντικαταστάσεις των επικεφαλής των γραμματειών του κόμματος που θα διεκδικήσουν βουλευτική έδρα. Δεν θα μπορούν ταυτόχρονα να έχουν και κομματικό αξίωμα όπως τουλάχιστον φαίνεται να κυριαρχεί αυτήν τη στιγμή.Οι κομματικές μηχανές έχουν ανάψει. Οι σύνεδροι αναμένεται να κυμανθούν γύρω στις 2500- 3000, από τις περίπου 5000 το 2016. Μειώθηκαν και οι αιρετοί και οι εξ οφίτσιο. Οι 1000 σύνεδροι εξελέγησαν στις εσωκομματικές εκλογές του περασμένου Μαΐου, όταν εξελέγησαν και οι νέοι πρόεδροι των Νομαρχιακών και Δημοτικών κομματικών οργανώσεων.Ανοιχτές θα είναι και οι γύρω αίθουσες του Μετροπόλιταν όπου θα διεξαχθούν οι εργασίες του παράλληλου συνεδρίου στο οποίο έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν νέα πολιτικά στελέχη του Μητρώου Νέων Πολιτικών Στελεχών, επιστήμονες, αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες και άλλες κοινωνικές ομάδες.

Οι προπαρασκευαστικές εργασίες έχουν ξεκινήσει και ήδη οι σύνεδροι έχουν αποστείλει τις προτάσεις τους για αλλαγές επί του Καταστατικού του κόμματος. Αυτό άλλωστε αποτελούσε και πρωταρχική δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη: ένα κόμμα που θα ανανεώνεται διαρκώς και θα έχουν πρωτεύοντα ρόλο στις αποφάσεις τα μέλη του.

Σημειώνεται μάλιστα ότι ήταν απροσδόκητη η ανταπόκριση των συνέδρων στην πρόσκληση του γραμματέα του κόμματος, Λευτέρη Αυγενάκη, να μετέχουν στο καινοτόμο σύστημα διαβούλευσης που στήθηκε ηλεκτρονικά, καθώς στα τερματικά της Πειραιώς έφτασαν περισσότερες από 900 προτάσεις και παρατηρήσεις.

Ταυτοχρόνως με τις εργασίες της ολομέλειας θα διοργανωθούν στις διπλανές αίθουσες ενημερωτικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή των γραμματειών του κόμματος, παράδοση που συνεχίζεται από το 10ο συνέδριο. Στο επίκεντρο του παράλληλου προγράμματος, όπως ονομάζεται, θα βρεθεί το μέλλον της εργασίας στην Ελλάδα και η επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθούν νέες και καλά αμειβόμενες δουλειές μέσω και της προσέλκυσης επενδύσεων. Μεταξύ άλλων θα υπάρχουν θεματικές για:

- Τα νέα επαγγέλματα που φέρνει η 4η βιομηχανική επανάσταση,

- Τις νέες δεξιότητες που θα χρειαστούν οι νέοι της χώρας μας,

- Τη σύνδεση - επιτέλους - των πανεπιστημίων με τη σύγχρονη αγορά εργασίας.

Συγχρόνως όμως θα υπάρξουν και θεματικές για θέματα που απασχολούν την ελληνική οικογένεια, όπως οι ανισότητες που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στον χώρο της εργασίας τους και ο σχολικός εκφοβισμός των παιδιών.

Ειδική εκδήλωση θα γίνει επίσης για τα θέματα του οικουμενικού ελληνισμού, με έμφαση στη νέα γενιά αποδήμων που αναγκάστηκαν να φύγουν από την Ελλάδα στα χρόνια της κρίσης, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να συγκεντρώσουν και δύο σεμιναριακού τύπου εκδηλώσεις - που θα γίνουν και ενόψει των πολλαπλών εκλογών που έρχονται - για τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και τις νέες μορφές επικοινωνίας στην πολιτική.

Η δουλειά τριών ετών θα αποκρυσταλλωθεί πλέον στο 12ο συνέδριο, που θα αποτελέσει και το «τελικό σάλπισμα πριν από τη μεγάλη μάχη», όπως σημειώνουν από τη Ν.Δ.

Πρόεδρος του συνεδρίου, όπως είναι γνωστό, έχει οριστεί με πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Τέλος, ένας από τους υψηλούς προσκεκλημένους που θα τιμήσουν το συνέδριο της Ν.Δ. με την παρουσία τους είναι ο διεκδικητής της θέσης του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μάνφρεντ Βέμπερ, την υποψηφιότητα του οποίου υπενθυμίζεται ότι στήριξαν από την πρώτη στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Ν.Δ.

Η Οργανωτική Επιτροπή - Πρόεδρος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης

 

Η Οργανωτική Επιτροπή του συνεδρίου είναι η εξής:

Πρόεδρος: Ευάγγελος Μεϊμαράκης, πρώην πρόεδρος της Βουλής, πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. και βουλευτής Β’ Αθηνών.

Μέλη: Λευτέρης Αυγενάκης, γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής και βουλευτής Ηρακλείου, Κώστας Τσιάρας, γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας και βουλευτής Καρδίτσας, Μαρία Σπυράκη, εκπρόσωπος Τύπου και ευρωβουλευτής, Νικόλαος Παπαθανάσης, γενικός διευθυντής Ν.Δ., Κωνσταντίνος Δέρβος, πρόεδρος ΟΝΝΕΔ, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, σύμβουλος προέδρου για θέματα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας, Χρήστος Ταραντίλης, γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας, Στυλιανός Κονταδάκης, γραμματέας Οργανωτικού, Κωνσταντίνος Ζούλας, διευθυντής γραφείου Τύπου, Κύρα Κάπη, αναπληρώτρια διευθύντρια γραφείου Τύπου, Αθανάσιος Νέζης, σύμβουλος προέδρου, και Στέλιος Πέτσας, διευθυντής γραφείου προέδρου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Σχόλια