ΟΠΕΚΕΠΕ: Ξεκινούν οι πληρωμές για τους βιοκαλλιεργητές

Κρήτη
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ξεκινούν οι πληρωμές για τους βιοκαλλιεργητές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρήματα για τους παραγωγούς - 10.378 δικαιούχοι σε όλη τη χώρα

Πέρα από τις επιδοτήσεις της ενιαίας ενίσχυσης και των αγροπεριβαλλοντικών μέτρων που συγχρηματοδοτούνται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και κοινοτικά κονδύλια, έχουμε και την έναρξη των πληρωμών για τους βιοκαλλιεργητές.

Το βράδυ της Παρασκευής ανακοινώθηκε η έναρξη της πίστωσης των τραπεζικών λογαριασμών στους 10.378 δικαιούχους πανελλαδικά των Δράσεων 11.1.1. και 11.2.1. της Βιολογικής Γεωργίας του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020. Οι διοικητικές διαδικασίες για την πληρωμή της προκαταβολής ολοκληρώθηκαν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 21,9 εκατ. ευρώ, ενώ η προκαταβολή αφορά το δεύτερο έτος εφαρμογής των δράσεων και αντιστοιχεί στο 75% του ποσού ενίσχυσης των δικαιούχων για την απώλεια εισοδήματος (χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι δαπάνες παραστατικών πιστοποίησης και εργαστηριακών αναλύσεων, οι οποίες θα δοθούν με την εξόφληση).

Κατά των αποτελεσμάτων της πληρωμής προκαταβολής οι παραγωγοί δύναται να υποβάλλουν σχετική ενδικοφανή προσφυγή, από την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου και εντός πέντε εργάσιμων ημερών, δηλαδή έως και την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου, ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος της Δράσης με τη χρήση των προσωπικών τους κωδικών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News