Ελλάδα

Προφυλακιστέοι οι 4 για το κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού

Άλλα 18 άτομα στον ανακριτή για να απολογηθούν

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί 18 από τους κατηγορούμενους για το κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού, με τις απολογίες να συνεχίζονται για δεύτερη μέρα.

Η χτεσινή διαδικασία της ανάκρισης ολοκληρώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής. Από τους 16 που απολογήθηκαν οι 4 κρίθηκαν προφυλακιστέοι, ενώ οι 12 αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικό όρο να μην φύγουν από τη χώρα.

Μεταξύ των προφυλακιστέων είναι και ο Τούρκος υπήκοος, με καταγωγή από την Συρία, που θεωρείται ως αρχηγικό στέλεχος της οργάνωσης, που αποδίδεται στον γνωστό ενεχυροδανειστή.

Επίσης προσωρινή κράτηση αποφασίστηκε για, συγγενικό πρόσωπο του Τούρκου ο οποίος κατά την δικογραφία είχε ψηλή θέση στην ιεραρχία της οργάνωσης, έναν εκ των θεωρούμενων «συνοδών» χρυσού από την Ελλάδα στην Τουρκία και έναν από τους αποκαλούμενους “γυρολόγους», πρόσωπο που μάζευε χρυσό μέσω αγνώστων συναλλαγών.

Οι υπόλοιποι 12 από την χθεσινή ομάδα, αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, όλοι οι απολογηθέντες αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Ο Τούρκος υπήκοος φέρεται να αρνείται πως είχε παράνομη δράση και μάλιστα σε ρόλο συντονιστικό, όπως του καταλογίζεται, και να υποστηρίζει ότι είναι νόμιμος υπάλληλος στο κεντρικό κατάστημα του ενεχυροδανειστή. Ισχυρίζεται μάλιστα πως εκτελούσε εντολές του αφεντικού του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια