Ριχάρδος για λαθρεμπόριο χρυσού: «Με έμπλεξαν άδικα»

Ελλάδα
Ριχάρδος για λαθρεμπόριο χρυσού: «Με έμπλεξαν άδικα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ενεχυροδανειστής έκανε την πρώτη του δήλωση μετά το σάλο

Τις πρώτες του δηλώσεις μετά την υπόθεση λαθρεμπορίου χρυσού που ξέσπασε, έκανε ο γνωστός ενεχυροδανειστής Ριχάρδος ο οποίος μίλησε σε ρεπόρτερ του ΣΚΑΙ.

Συγκεκριμένα, είπε πως «δεν έχω καμία σχέση με το κύκλωμα. Με έμπλεξαν άδικα και δεν έχω σχέση με το παράνομο μέρος της ιστορίας. Συνεργαζόμουν με τους Τούρκους και ότι “έδιωξα” ήταν νόμιμο».

Η πλευρά του Ριχάρδου ουσιαστικά σχολιάζει πως δεν έχει καμία σχέση ο ενεχυροδανειστής με τις εξαγωγές που έκανε ο ίδιος προς την Τουρκία.

Εν τω μεταξύ, ο Ριχάρδος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Κυριακής και παραμένει προσωρινά κρατούμενος.

Στην ασφάλεια Αβραμόπουλου εμπλεκόμενος

Αστυνομικός που φέρεται να εμπλέκεται στο μεγάλο αυτό κύκλωμα, ανήκε στην ασφάλεια του Επίτροπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε το ίδιο το γραφείο του Επιτρόπου:

«Ο αστυνομικός, που είχε αποσπασθεί στην ομάδα ασφαλείας του Επιτρόπου τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, στη συνέχεια μετά από ενημέρωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την εμπλοκή του στην υπόθεση Ριχάρδου, ζητήθηκε η άμεση επιστροφή του στην υπηρεσία του. Για την όποια εξωυπηρεσιακή του απασχόληση, όταν αποσπάσθηκε, ουδεμία γνώση ή πληροφόρηση είχε, τόσο η υπηρεσία του όσο και ο υπεύθυνος της ομάδας ασφαλείας του Επιτρόπου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News