Ελλάδα

Ο Κώστας Γαβρόγλου για τη δράση της Χρυσής Αυγής στα σχολεία

Ο υπουργός Παιδείας στηλιτεύσει την επιρροή του κόμματος στους μαθητές

Πολλά σχολεία τα τελευταία 24ωρα τελούν υπό κατάληψη σε ολόκληρη την Ελλάδα με αφορμή το Μακεδονικό ζήτημα που έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στους Έλληνες.

Και οι πορείες των μαθητών στους δρόμους πόλεων είναι ουκ ολίγες.

Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με δήλωσή του καλεί τα κόμματα και όλους τους φορείς να καθοδηγήσουν τους νέους ανθρώπους και να τους απομακρύνουν από το «φασισμό» και τις «φασιστικές κραυγές»

Ο Κώστας Γαβρόγλου δήλωσε συγκεκριμένα: 

«Το τελευταίο διάστημα, φασίστες της Χρυσής Αυγής προσπαθούν να διοχετεύσουν το εθνικιστικό δηλητήριό τους σε μαθητές και σε σχολεία. Με μηνύματα σε κινητά τηλέφωνα μαθητών, με τοποθετήσεις στελεχών τους και με ‘απεσταλμένους’ τους έξω από σχολεία, καλούν απροκάλυπτα τους μαθητές σε κινητοποιήσεις με το πρόσχημα των εθνικών θεμάτων, ενώ στην πραγματικότητα θέλουν να σπείρουν τον διχασμό στην εκπαιδευτική κοινότητα προκειμένου να καταγράψουν δυνάμεις ως δικές τους. Κι όλα αυτά την ώρα που συνεχίζουν να έρχονται στο φως στοιχεία της εγκληματικής τους δράσης.

Θυμίζουμε ότι ο φασισμός είναι συνώνυμο της βίας, της τρομοκράτησης, του σκοταδισμού, της ανελευθερίας.

Θυμίζουμε ότι η νέα γενιά δεν πρέπει να επιτρέψει να χαθεί ξανά ένας Παύλος Φύσσας. Να μην επιτρέψει σε φασιστικές συμμορίες να δράσουν ξανά στις γειτονιές.

Θυμίζουμε ότι η μόνη απάντηση στον φασισμό είναι το ‘όχι’ της κοινωνίας και της νεολαίας μας.

Καλώ τα πολιτικά κόμματα και τους εκπαιδευτικούς φορείς να καταδικάσουν απερίφραστα, χωρίς μισόλογα και υπεκφυγές, χωρίς ‘ναι μεν αλλά’ και δικαιολογίες, τα ακροδεξιά μορφώματα και τις επιδιώξεις τους. Περιμένω να το κάνουν.

Καλούμε τα μαθητικά συμβούλια, τους εκπαιδευτικούς και τους συλλόγους γονέων να απομονώσουν τις φασιστικές κραυγές.

Το σχολείο είναι και θα παραμείνει προπύργιο ελεύθερου στοχασμού, κριτικής σκέψης και προάσπισης των δημοκρατικών αξιών».

Σχόλια