«Παραλύει» η χώρα: Δεμένα τα πλοία την Τετάρτη - Χωρίς ΜΜΕ αύριο

Ελλάδα
«Παραλύει» η χώρα: Δεμένα τα πλοία την Τετάρτη - Χωρίς ΜΜΕ αύριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24ωρη Γενική απεργία από τη ΓΣΕΕ

Νέα 24ωρη γενική απεργία έχει συγκαλέσει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) για την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου.

Με βασικό σύνθημα «απεργούμε-αγωνιζόμαστε-διεκδικούμε», ο κόσμος της μισθωτής εργασίας απαιτεί, μεταξύ άλλων, «κατάργηση φοροεπιδρομής, 751 ευρώ ενιαίο κατώτατο μισθό, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, εργασία για όλους, καθώς και δίκαιο και βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, χωρίς καμία περικοπή σε συντάξεις και παροχές».

Χωρίς μέσα μαζικής μεταφοράς και πλοία την Τετάρτη

Επίσης, το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑΣΥ, καθώς και το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, εξήγγειλαν 24ωρη απεργία, συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Στο πλαίσιο αυτό, καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος. Με ανακοινώσεις τους, τα δύο Σωματεία καταγγέλλουν την κυβέρνηση για αντιλαϊκή πολιτική και διεκδικούν «υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, νέο κανονισμό εργασίας- δίκαιο και αξιοκρατικό, προσλήψεις προσωπικού, αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών».

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ εξήγγειλε και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).

Αύριο απεργούν τα ΜΜΕ

Παράλληλα, τα διοικητικά συμβούλια των συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, στην από 22/11/2018 συνεδρίασή τους και στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας από τις 06.00 π.μ. της Τρίτης 27 Νοεμβρίου 2018 έως τις 06.00 π.μ. της Τετάρτης 28 Νοεμβρίου 2018 σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά, διαδικτυακά), στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ΕΡΤ, ΓΓΕΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ και Γραφεία Τύπου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News