Ελλάδα

Ο Νίκος Ταχιάος υποψήφιος Δήμαρχος της ΝΔ στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Στη μάχη των εκλογών ρίχνεται Νίκος Ταχιάος , πρώην αντιδήμαρχος πολιτισμού Θεσσαλονίκης

Τον Νίκο Ταχιάο θα στηρίξει η ΝΔ για τον δήμο Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση στην οποία προχώρησε η εκπρόσωπος του κόμματος Μαρία Σπυράκη.

Με ανάρτησή του στα social media, ο Νίκος Ταχιάος ανέφερε πως ο ίδιος δεν έθεσε καμία προϋπόθεση στον κ. Μητσοτάκη για να είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης. «Δεν θέτεις όρους στον πρόεδρο ενός κόμματος όπως η Νέα Δημοκρατία, είναι αφελές. Του εξέφρασα απλώς την άποψή μου για το περιεχόμενο μιας υποψηφιότητας. Προφανώς, δεν είμαι ο μόνος με τον οποίον έκανε αυτήν την κουβέντα. Αν του "κάτσω" εγώ στο μυαλό, θα ξεκινήσω», υποστήριξε.

Ο Νίκος Ταχιάος είναι πρώην αντιδήμαρχος πολιτισμού Θεσσαλονίκης, απ' τους πρωτεργάτες μάλιστα της πολιτιστικής ανάδειξης της Θεσσαλονίκης.  

Ο Νίκος Ταχιάος, τοπογράφος μηχανικός στο επάγγελμα, διετέλεσε αναπληρωτής Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας. Στον Δήμο Θεσσαλονίκης υπηρέτησε ως Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος από το 1987 μέχρι και το 2006. Μεταξύ άλλων αξιωμάτων που κατείχε κατά καιρούς, το διάστημα 2007-2009 διετέλεσε Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας στο Υπουργείο Εξωτερικών.


Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, είναι αδελφός της Χριστίνας Ταχιάου, πρώην βουλευτή με το Ποτάμι.

Σχόλια