«Ντρέπομαι, το έκανα για τα παιδιά μου» λέει η καθαρίστρια που φυλακίστηκε για πλαστό πτυχίο

Ελλάδα
«Ντρέπομαι, το έκανα για τα παιδιά μου» λέει η καθαρίστρια που φυλακίστηκε για πλαστό πτυχίο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αίτηση αναίρεσης της απόφασης κατέθεσε ο δικηγόρος της καθαρίστριας

«Ντρέπομαι αλλά ήθελα τα παιδιά μου να έχουν μια καλύτερη ζωή από τη δική μου. Έτρεμε η ψυχή μου μη μεγαλώσουν σε ίδρυμα όπως εγώ», δηλώνει στην εφημερίδα Ταχυδρόμος της Θεσσαλίας η καθαρίστρια που φυλακίστηκε. 

Υπενθυμίζεται ότι στην 53χρονη καθαρίστρια επιβλήθηκαν 10 χρόνια κάθειρξης για πλαστό πτυχίο ΣΤ Δημοτικού αντί για Ε Δημοτικού που επέδειξε.

Έφτασε μέχρι τον Άρειο Πάγο

Εν τω μεταξύ να ερευνηθεί η δυνατότητα άσκησης αναίρεσης της απόφασης του Αρείου Πάγου εξετάζει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου η οποία ζήτησε να της σταλεί το κείμενο της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Βόλου με την οποία καταδικάστηκε η καθαρίστρια σε κάθειρξη 10 ετών.

Η Ξένη Δημητρίου ζήτησε να της αποσταλεί αντίγραφο της δικογραφίας προκειμένου να μελετήσει όλα τα στοιχεία της απόφασης για να κρίνει αν συντρέχει λόγος να ελεγχθούν πειθαρχικά οι δικαστές που εξέδωσαν την επίμαχη απόφαση.

Ο δικηγόρος της 53χρονης, στις 19 Νοεμβρίου, κατέθεσε στον Άρειο Πάγο, αίτηση αναίρεσης της απόφασης.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιώργος Σινέλης, δήλωσε ότι το αίτημα θα συζητηθεί την προσεχή Δευτέρα 26 Νοεμβρίου και θα κατατεθεί και η αίτηση αναστολής της εκτέλεσης της ποινής που επέβαλε το Εφετείο.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις ενώ με ανακοινώσεις τους το ΚΚΕ και η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News