default-image

Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα 9,5% της ΝΔ επί του ΣΥΡΙΖΑ

Ελλάδα
Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα 9,5% της ΝΔ επί του ΣΥΡΙΖΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεκάθαρο προβάδισμα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δίνει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας «Pulse» για τον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ»

Πρώτο κόμμα η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 31,5% ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 22%, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της «Pulse».

Σταθερό παραμένει το προβάδισμα της Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου των πολιτών, σε δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από τις 18 έως τις 20 Νοεμβρίου.

Πιο αναλυτικά, σε δημοσκόπηση της εταιρείας «Pulse» για τον «ΣΚΑΪ» πρώτο κόμμα με είναι η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 31,5% ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 22%.

Ενισχυμένος από τη δημοσκόπηση βγαίνει και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού το 35% θεωρεί ότι είναι καταλληλότερος για το αξίωμα του πρωθυπουργού έναντι του 24% που πιστεύει πώς ο Αλέξης Τσίπρας είναι καταλληλότερος.

Συσπειρώσεις κομμάτων

Η συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ φτάνει μόλις στο 52% (51%) ενώ η αντίστοιχη της ΝΔ στο 83% (83%). Από όσους είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβριο του 2015 ένα 15% (17%) μετακινείται στη ΝΔ. Η αντίστοιχη μετακίνηση από τη ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ είναι 6% (6%).

Σε ό, τι αφορά το προφίλ της αδιευκρίνιστης ψήφου, το 32%% (29%%) προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και το 6% (6%) από τη ΝΔ.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία που αναδεικνύονται από τη δημοσκόπηση περίπου οι 3 στους 4 πολίτες (73%) πιστεύουν ότι τα φαινόμενα ανομίας στα πανεπιστήμια και τους δημόσιους χώρους δεν αντιμετωπίζονται επαρκώς, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η αποτίμηση από τους πολίτες κινήσεων που έκανε η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα. Ετσι, στο ερώτημα κατά πόσο επηρεάζονται στην πρόθεση ψήφου από υποθέσεις σκανδάλων, το 53% απαντά «λίγο» έως «καθόλου», ενώ το 26% απαντά από «πολύ» έως «αρκετά».

Το χαρτί των προσλήψεων στο δημόσιο πάντως, φαίνεται να αφήνει περίπου αδιάφορους 2 στους 3 ερωτηθέντες (σε ποσοστό 64% απαντούν από «λίγο» έως «καθόλου»), ενώ σε ποσοστό 17% απαντούν «πολύ» έως «αρκετά». Τα ποσοστά μάλιστα, δεν διαφέρουν ιδιαίτερα μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ.

Στην ίδια δημοσκόπηση, επίσης, ο ένας στους δύο πολίτες δηλώνουν ότι οι επενδύσεις δεν διευκολύνται από την έξοδο από το μνημόνιο, ενώ οι 4 στους 10 (42%) δηλώνουν ότι βρίσκονται σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση. «Μάλλον άνετη» έως «πολύ άνετη» χαρακτηρίζει την οικονομική του κατάσταση μόλις το 11% των ερωτηθέντων.

Ολόκληρη η δημοσκόπηση ΕΔΩ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News