Ελλάδα

Δημοσκόπηση Public Issue: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δημοφιλέστερος πολιτικός

Τεράστια η δυσαρέσκεια των πολιτών απέναντι στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Άκρως ενδιαφέροντα μπορούν να χαρακτηριστούν τα αποτελέσματα της νέας έρευνας της Public Issue αναφορικά με το γενικό πολιτικό και κοινωνικό κλίμα που υπάρχει στην Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, φαίνεται να είναι ο πλέον δημοφιλής πολιτικός στην Ελλάδα, με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας και τον οποίο ακολουθούν οι: Φώφη Γεννηματά, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Βασίλης Λεβέντης, ενώ ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στην 6η θέση σχετικά με τη δημοτικότητα.

Στο ίδιο κλίμα, συντριπτικό είναι και το ποσοστό των δυσαρεστημένων Ελλήνων από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Και αυτό γιατί, το 84% των ερωτηθέντων θεωρεί πως η Κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει σωστά τα προβλήματα της χώρας.

Αναφορικά με τον πολιτικό αρχηγό που θεωρείται ως ο πλέον κατάλληλος για τη διακυβέρνηση της Ελλάδας, και πάλι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέχει την πρωτιά, με ποσοστό 43%.

Ενώ, σαν γενικότερο συμπέρασμα, αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι πως μόλις το 17% των ερωτηθέντων θεωρεί πως η Ελλάδα πορεύεται προς τη σωστή κατεύθυνση, με τους περισσότερους να νιώθουν απογοητευμένοι με τα όσα συμβαίνουν σήμερα στη χώρα.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την έρευνα ΕΔΩ.

Σχόλια