Ελλάδα

Μηνύσεις σε ΕΚΑΒ και ΔΙΑΣ από την οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου

Μηνύσεις μετά την δημοσιοποίηση του πορίσματος των ιατροδικαστών

Μηνύσεις κατά όλων εκείνων που ενεπλάκησαν, λόγω αρμοδιότητας, στις τελευταίες στιγμές του Ζακ Κωστόπουλου ετοιμάζεται να υποβάλει η οικογένειά του, μετά την δημοσιοποίηση του πορίσματος των ιατροδικαστών για τα αίτια του τραγικού του θανάτου.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων μία εκ των συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής, η κ. Άννυ Παπαρούσου, οι οικογένεια του 33χρονου επιθυμούν να διερευνηθούν όλα τα στάδια της φρικτής κατάστασης που αντιμετώπισε ο Ζακ από την στιγμή που ο βρέθηκε εκτός του κοσμηματοπωλείου - στο οποίο μπήκε για άγνωστο ακόμη λόγο - μέχρι να εκπνεύσει πάνω στο πεζοδρόμιο, δεμένος πισώπλατα με χειροπέδες.

Η Πολιτική Αγωγή σε συνεργασία με τον τεχνικό της σύμβουλο, μελετάει εκ νέου όλα τα βίντεο που έχει στην διάθεση της και στα οποία καταγράφεται ο 33χρονος από την στιγμή που καταφέρνει να βγει φρικτά χτυπημένος, από τους δύο ήδη κατηγορούμενους καταστηματάρχες, από το κοσμηματοπωλείο μέχρι να μείνει ακίνητος έχοντας υποστεί ισχαιμικό επεισόδιο «το οποίο συνδέεται με τα πολλαπλά τραύματα».

Τον κλώτσησε μέχρι και ο άνδρας του ΕΚΑΒ

Έτσι, με βάση τα ευρήματα των ιατροδικαστών, που συνδέουν τις ισχαιμικές αλλοιώσεις στην καρδιά με στρες από τα βάναυσα χτυπήματα που δέχθηκε ο 33χρονος ακτιβιστής, τα βίντεο, πλέον, τίθενται από την Πολιτική Αγωγή σε πλήρη έλεγχο καρέ – καρέ.

Και αυτό γιατί, πλην του κατηγορούμενου κοσμηματοπώλη και του συγκατηγορουμένου του που εμφανίζονται να χτυπούν λυσσωδώς το Ζακ Κωστόπουλο, ο 33χρονος δέχθηκε και άλλα χτυπήματα.

Συγκεκριμένα, στα επίμαχα βίντεο, τον αιμόφυρτο 33χρονο ακτιβιστή, χτυπάει με δυνατή κλωτσιά στην πλάτη ένας από τους δύο άντρες του ΕΚΑΒ, ενώ στην συνέχεια δέχεται, επιπλέον, χτύπημα με γκλοπ και από άνδρα της ομάδας ΔΙΑΣ.

Μάλιστα, οι συνήγοροι της οικογένειας ευελπιστούν ότι θα βοηθηθούν ιδιαίτερα από το ερευνητικό κέντρο Forensic Architecture, το οποίο ήδη έχει δημιουργήσει πλατφόρμα ζητώντας να συλλέξει στοιχεία για την υπόθεση.

Σχόλια