Ελλάδα

Η δημόσια συγγνώμη της Ακριβοπούλου στους Μητροπολίτες

Τους Μητροπολίτες Πειραιώς Σεραφείμ και Μεσσηνίας Χρυσόστομο είχε χαρακτηρίσει ακροδεξιούς

Αυτό ακριβώς που ζήτησε ο Πειραιώς Σεραφείμ από τη δημοσιογράφο της ΕΡΤ Κατερίνα Ακριβοπούλου έκανε η τελευταία, δηλαδή ζήτησε δημόσια συγγνώμη μέσα από τη σημερινή της εκπομπή «Δεύτερη Ματιά».

Οι δηλώσεις της δημοσιογράφου κατά τη διάρκεια της χτεσινής της εκπομπής προκάλεσαν την οργή του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ και Μεσσηνίας Χρυσόστομου.

Συγκεκριμένα, τους είχε χαρακτηρίσει «χρυσαυγίτες» και «ακροδεξιούς».

Σήμερα, η κ. Ακριβοπούλου είπε: «Θέλω να ζητήσω δημόσια συγγνώμη από τους Μητροπολίτες Μεσσηνίας, Χρυσόστομο και Πειραιώς Σεραφείμ διότι χθες όχι απλώς τους αδίκησα αλλά τους κατηγόρησα αδίκως ότι ταυτίζονται με τον χρυσαυγιτισμό, ενώ συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Έχουν δίκιο που διαμαρτύρονται, έχουν δίκιο που ένας εκ των δυο, ο κ. Σεραφείμ, απειλεί και με ένδικα μέσα».

Και συνέχισε λέγοντας πως «ζητώ δημόσια συγγνώμη και όχι επειδή έχουν βγάλει οι ίδιοι ανακοινώσεις. Ήταν ένα λάθος που το συνειδητοποίησα μετά το τέλος της εκπομπής. Αλλιώς τους είχα στο μυαλό μου. Ήθελα να επισημάνω ότι είναι από τους ελάχιστους Μητροπολίτες που έχουν πάρει ανοικτά θέση κατά της Χρυσής Αυγής και έχουν δεχθεί επιθέσεις από άλλους Μητροπολίτες. Τον Αμβρόσιο, τον Αιγιαλείας και Καλαβρύτων είχα στο μυαλό μου, ο οποίος υπήρξε Ταγματάρχης της Χωροφυλακής επί χούντας».

Δείτε τη δημόσια συγγνώμη της δημοσιογράφου:

Σχόλια