Τσίπρας: «Οι Κασσάνδρες διαψεύστηκαν»

Ελλάδα
Τσίπρας: «Οι Κασσάνδρες διαψεύστηκαν»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Για ακόμη μια φορά θα διαψευσθούν όσοι προεξοφλούσαν την περικοπή των συντάξεων», τόνισε από το βήμα της Συνόδου «Thessaloniki Summit 2018», ο Αλέξης Τσίπρας

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τις εξελίξεις για το ζήτημα της μη περικοπής των συντάξεων, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του από το βήμα της Συνόδου «Thessaloniki Summit 2018»

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι για ακόμη μια φορά θα διαψευστούν όσοι είχαν επενδύσει στην καταστροφή. «Όπως θα έχετε ήδη πληροφορηθεί τα νέα από τις Βρυξέλλες είναι ιδιαίτερα θετικά και κατά τη σημερινή συνεδρίαση του EuroWorking Group» είπε ο κ. Τσίπρας.

Συμπλήρωσε: «Συνεπώς φοβάμαι ότι για μια ακόμη φορά θα διαψευστούν όσοι είχαν επενδύσει στη καταστροφή και προεξοφλούσαν την περικοπή των συντάξεων, αλλά και όσοι προεξοφλούσαν ότι δε θα υλοποιηθούν τα μέτρα που εξήγγειλα στη φετινή ΔΕΘ, στη Θεσσαλονίκη, από αυτή εδώ την αίθουσα».

«Αισιόδοξο περιβάλλον θα αποτυπωθεί για πρώτη φορά στον φετινό προϋπολογισμό.»

Σημείωσε, μάλιστα, ότι φέτος από αυτό το βήμα είναι ακόμη μεγαλύτερη η χαρά του γιατί «το τοπίο γύρω μας είναι πολύ διαφορετικό και πολύ πιο φωτεινό… Οι Κασσάνδρες διαψεύστηκαν» τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι η χώρα για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια βρίσκεται εκτός μνημονίων ενώ σημείωσε ότι: «Πετύχαμε παράλληλα μια συμφωνία για το χρέος που μας ανοίγει ένα καθαρό διάδρομο 15ετίας… Πρώτη φορά έχουμε μια ρύθμιση για το χρέος που το καθιστά βιώσιμο και διαχειρίσιμο».

«Το σημαντικότερο, με την επιτυχή ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος, σε αντίθεση με τα δυο προηγούμενα, βρίσκονται πλέον στα χέρια μας τα εργαλεία οικονομικής πολιτικής» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Την ίδια ώρα, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως το γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται πλέον σε πιο αισιόδοξο περιβάλλον θα αποτυπωθεί για πρώτη φορά στον φετινό προϋπολογισμό.

«Που όχι μόνο δε θα περιλαμβάνει μέτρα λιτότητας αλλά μέτρα σημαντικών και αναγκαίων ελαφρύνσεων που θα δώσουν αναπτυξιακή ώθηση στην πραγματική οικονομία» ανέφερε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι οι ελαφρύνσεις αυτές δεν θα αφορούν μόνο τους πιο αδύναμους αλλά και τη μεσαία τάξη και τον επιχειρηματικό κόσμο.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, η προοπτική της συνανάπτυξης και της συνεργασίας με τις βαλκανικές χώρες είναι η προοπτική του μέλλοντος για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Βορείου Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News