Προσλήψεις για επικουρικό προσωπικό στο ΕΣΥ

Ελλάδα
Προσλήψεις για επικουρικό προσωπικό στο ΕΣΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεκίνησαν οι προσλήψεις για νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό

Ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων των ενδιαφερομένων για την κάλυψη επικουρικών θέσεων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ).

Η διαδικτυακή πλατφόρμα όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους άνοιξε σήμερα το μεσημέρι και θα είναι διαθέσιμη μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 30 Νοέμβριου.

Σημειώνεται πως πρόκειται για θέσεις επικουρικού προσωπικού και ειδικότερα, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού, πλην ιατρών, για το έτος 2019.

Υπενθυμίζεται ότι οι δημόσιοι Φορείς Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Φ.Π.Υ.Υ.) που εποπτεύονται από τις Δ.Υ.Πε. (Νοσοκομεία και Φορείς Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας), οι Δ.Υ.Πε,  το Ε.Κ.Α.Β, ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ, ο Ε.Ο.Φ, το Ε.Κ.Ε.Α, το Γ.Ν. Θεσσαλονίκης «Γ. Παπαγεωργίου», η Α.Ε.Μ.Υ για το Νοσοκομείο της Θήρας και τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων), μπορούν να προσλαμβάνουν επικουρικό προσωπικό όλων των κατηγοριών και κλάδων για την κάλυψη των επιτακτικών τους αναγκών, ανεξάρτητα από την  ύπαρξη κενών οργανικών θέσεων.

Αιτήσεις μπορούν να καταθέσουν:

  • Όσοι και όσες επιθυμούν να συμμετάσχουν για 1η φορά στη διαδικασία, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στο Νόμο και στην ΚΥΑ
  • Όσοι και όσες είχαν συμμετάσχει κατά την 1η εφαρμογή και μέχρι τις 15/11/2018 δεν έχουν τοποθετηθεί σε κάποιο φορέα
  • Όσοι και όσες είχαν συμμετάσχει κατά την 1η εφαρμογή και μέχρι τις 15/11/2018 και διεγράφησαν καθώς δεν είχαν επισυνάψει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ή είχαν κάνει λάθος στην αίτησή τους

Στη συνέχεια και σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, θα καταρτιστούν και θα αναρτηθούν οι νέοι ηλεκτρονικοί κατάλογοι ανά Δ.Υ.Πε και θα παραμείνουν σε ισχύ για ένα έτος, μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2019. Οι Φορείς στο προαναφερόμενο διάστημα, θα προβούν σε αιτήματα έγκρισης πρόσληψης λοιπού προσωπικού, συνοδευόμενα από τις αντίστοιχές πιστώσεις. Όταν ένα αίτημα εγκριθεί, η αρμόδια Δ.Υ.Πε πρέπει να απορροφήσει και να τοποθετήσει το εγκεκριμένο προσωπικό κατά σειρά προτίμησης από τους ηλεκτρονικούς καταλόγους που διαθέτει.

Με τη διαδικασία αυτή, το ΕΣΥ αποκτά για πρώτη φορά έναν αξιόπιστο και διαφανή μηχανισμό έγκαιρης κάλυψης αναγκών σε νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, διασφαλίζοντας έτσι την επαρκή στελέχωση των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας όλης της χώρας.

Για να υποβάλετε αίτηση, μπείτε ΕΔΩ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News