Ελλάδα

Μάνδρα: Ένας χρόνος από τις φονικές πλημμύρες - Το χρονικό της τραγωδίας

Ένας χρόνος πέρασε από τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα Αττικής

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από την ημέρα που πρωτοφανείς πλημμύρες σάρωσαν την περιοχή της Μάνδρας στην Αττική και έθαψαν κάτω από τις λάσπες 24 ανθρώπους, αλλά και περιουσίες...

Είναι χαρακτηριστικό πως, ακόμη και σήμερα, οι κάτοικοι της περιοχής ακόμη προσπαθούν να συνέλθουν, ενώ οι φόβοι για ενδεχόμενη νέα πλημμύρα είναι ακόμη έντονοι.

Το χρονικό της τραγωδίας

Τα ξημερώματα της 15ης Νοεμβρίου 2017 έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν την ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων και της Νέας Περάμου. Μέσα σε μόλις 90 λεπτά καταρρακτώδους βροχής, τα δύο μεγάλα ρέματα κοντά στη Μάνδρα, «Σούρες» και «Αγία Αικατερίνη» υπερχειλίζουν, με αποτέλεσμα τεράστιοι όγκοι νερού, φερτών υλικών και λάσπης να «πνίξουν» το μεγαλύτερο μέρος της πόλης.

Με το πρώτο φως της ημέρας, δρόμοι κλείνουν, ενώ φαίνεται και το πραγματικό μέγεθος της καταστροφής: Σπίτια, αυτοκίνητα και καταστήματα πλημμυρισμένα και θαμμένα κάτω από τις λάσπες.

Παράλληλα, αρχίζουν να καταγράφονται και οι πρώτοι νεκροί, ενώ υπάρχουν αναφορές και για αγνοούμενους. Θα περάσουν, βέβαια, αρκετές ημέρες, μέχρις ότου τα κλιμάκια της ΕΜΑΚ εντοπίσουν νεκρούς και τους τελευταίους από αυτούς.

Πηγή: newpost.gr

 

 

 

Σχόλια