Ελλάδα

Σοκάρει ο πατέρας της μικρής Άννυ: «Δεν τη δολοφόνησα, την τεμάχισα»

Αναβίωσε σήμερα η φριχτή υπόθεση θανάτου της 4χρονης Άννυ Μπακατσίεβ

Αναβίωσε η σοκαριστική υπόθεση θανάτου της μικρής Άννυ, η οποία είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο, όταν αποκαλύφθηκε, το Πάσχα του 2015.

Η υπόθεση εκδικάζεται, σε δεύτερο βαθμό, από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας.

Οι κατηγορούμενοι στην εν λόγω υπόθεση είναι τρεις: ο πατέρας της Άννυ, Στανισλάβ Μπακατσίεβ (Σάββας), η μητέρα της, Δημητρίνα Μπορίβα, καθώς και ο φίλος του πατέρα της, Νασίφ Αχμέντοφ (Νικολάι).

Ζητούν τη μετατροπή της κατηγορίας

Με την έναρξη της διαδικασίας και οι τρεις κατηγορούμενοι, οι γονείς της 4χρονης Άννυ και ο φίλος του πατέρα της αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

Συγκεκριμένα, ο πατέρας της Άννυ, Σάββας, αρνήθηκε ότι δολοφόνησε την κόρη του, παραδέχτηκε ωστόσο ότι τεμάχισε το πτώμα. Ο συνήγορός του, μάλιστα, δήλωσε ότι θα ζητήσει την μετατροπή της κατηγορίας από ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση που αντιμετωπίζει, σε θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου.

«Δεν τον θεωρώ ικανό να σκοτώσει το παιδί του»

Σήμερα κατέθεσαν η γιαγιά και ο παππούς της Άννυ που την μεγάλωσαν μέχρι την ηλικία των 3,5 χρόνων.

Όπως είπαν έμαθαν για την εξαφάνιση της μικρής από τη μητέρα του παιδιού και τη δολοφονία της από την τηλεόραση.

Το ζευγάρι που είχε έρθει στην Ελλάδα για να βρει δουλειά επισκεπτόταν τη μικρή στη Βουλγαρία κάθε τρεις μήνες και, όπως υποστήριξε, δεν είχε αντιληφθεί πως ο πατέρας της 4χρονης ήταν χρήστης ναρκωτικών ουσιών.

Πάντως, από την πλευρά της η μητέρα του Σάββα, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο πατέρας της Άννυ δε δολοφόνησε το παιδί, ενώ μάλιστα τον χαρακτήρισε «καλό παιδί που εμπλέκεται με κακές παρέες».

«Δεν τον θεωρώ ικανό να σκοτώσει το παιδί του. Το πρώτο πράγμα που μου είπε ήταν ότι το παιδί χάθηκε. Δεν πιστεύω ότι ο Σάββας έκανε κάτι», είπε η μητέρα του, λέγοντας στην πρόεδρο: «ο γιος μου είναι ένα πολύ καλό παιδί, σας παρακαλώ...».

«Ήθελε να αυτοκτονήσει»

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας, ο οποίος αναφέρθηκε στην κατάσταση που βρισκόταν η μητέρα της Άννυ και κατηγορούμενη στην υπόθεση, όταν έμαθε για τη δολοφονία του παιδιού της.

«Η κατηγορούμενη ήταν εξαντλημένη, ήθελε να αυτοκτονήσει. Είδα μια γυναίκα διαλυμένη, καταρρακωμένη. Εξέφρασε τον πόνο της με το κλάμα και την απελπισία της. "Φέρτε μου το παιδί πίσω, πείτε μου ότι δεν είναι αλήθεια", μου έλεγε. Αυτοκατηγορείτο γιατί δεν μπόρεσε να καταλάβει ότι το παιδί της μπορούσε να έχει αυτή την κατάληξη με τον πατέρα της».

Υπενθυμίζεται πως σε πρώτο βαθμό ο πατέρας της Άννυ και ο συγκατηγορούμενός του Νικολάι, είχαν καταδικασθεί σε ισόβια κάθειρξη και ποινή φυλάκισης τριών ετών. Όσο για τη μητέρα της μικρής αντιμετώπιζε την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο και της είχε επιβληθεί εξαετής φυλάκιση με αναστολή στην έφεση.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 6 Δεκεμβρίου.

 

Πηγή: protothema.gr, cnn.gr

Σχόλια