Ελλάδα

Ι. Ντογιάκος: Δεν έχω δεχτεί απειλές, αλλά βρίσκομαι στο στόχαστρο

Τι είπε ο Ισίδωρος Ντογιάκος για τη βόμβα έξω από το σπίτι του

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού έξω από το σπίτι ο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Ο Ισίδωρος Ντογιάκος μιλώντας για το θέμα σημείωσε: «Από τύχη δεν εξερράγη ο μηχανισμός και δεν κινδύνεψαν άνθρωποι».

Ο εισαγγελικός λειτουργός αναφέρει πως δεν χειρίζεται στην παρούσα χρονική στιγμή καμία υπόθεση που να «πηγαίνει το μυαλό μου ότι έγινε αιτία για να στοχοποιηθώ» ενώ επισημαίνει σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ πως δεν έχει δεχθεί απειλές ή προειδοποιητικά μηνύματα ότι βρίσκεται στο στόχαστρο τρομοκρατικής ομάδας.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, που στο παρελθόν έχει χειριστεί σοβαρές υποθέσεις όπως αυτή της Χρυσής Αυγής, υπηρετεί για περισσότερα από 30 χρόνια στο Σώμα και είχε εκλεγεί για δύο θητείες από τους συναδέλφους του στη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών.

Ένωση Δικαστών: «Οι δικαστές και εισαγγελείς δεν τρομοκρατούνται»

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) με αφορμή το περιστατικό καταδικάζει απερίφραστα κάθε τρομοκρατική ενέργεια που στρέφεται κατά κρατικών λειτουργών, οι οποίοι επιτελούν το συνταγματικό τους καθήκον.

Ακόμη, η ΕΔΕ σε ανακοίνωσή της επισημαίνει πως «έχει αποδειχθεί ότι τέτοιες ενέργειες που επιχειρούν να επηρεάσουν τη δικαστική συνείδηση είναι ατελέσφορες» και συνεχίζει: «Οι δικαστές και εισαγγελείς εργάζονται ανεπηρέαστοι και δεν τρομοκρατούνται».

Επίσης, αναφέρει ότι «χρέος της Πολιτείας είναι να λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα φύλαξης των δικαστηρίων και προστασίας της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών και ταυτόχρονα να διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία της Δικαιοσύνης».

Τέλος, η ΕΔΕ αναφέρει ότι αναμένει την ολοκλήρωση της έρευνας από την Αστυνομία και τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

 

 

Σχόλια