default-image

Mέσα σε κατσαρόλα η βόμβα που βρήκαν έξω από το σπίτι του αντεισαγγελέα Ντογιάκου

Ελλάδα
Mέσα σε κατσαρόλα η βόμβα που βρήκαν έξω από το σπίτι του αντεισαγγελέα Ντογιάκου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κινητοποίηση της αστυνομίας για τη βόμβα που εντοπίστηκε

Έρευνες διεξάγονται μετά την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στον Βύρωνα, έξω από την πολυκατοικία όπου διαμένει ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος.  

Ο εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε μέσα σε κατσαρόλα τοποθετημένη σε ανοιχτή μπαγκαζιέρα δικύκλου, που ήταν σταθμευμένο έξω από την πολυκατοικία. 

Οι πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) κατάφεραν σύμφωνα με το thetoc.gr να την εξουδετερώσουν, χωρίς ελεγχόμενη έκρηξη, γεγονός που διευκολύνει το έργο των ειδικών στα εργαστήρια. H βόμβα μεταφέρθηκε στα εργαστήρια για έλεγχο.

Πιθανολογείται ότι η βόμβα δεν εξερράγη από κάποιο λάθος στην συνδεσμολογία, αλλά και αυτό θα διευκρινιστεί από την εργαστηριακή έρευνα.

Η κινητοποίηση της αστυνομίας

Υπενθυμίζεται ότι η βόμβα που τελικά δεν εξερράγη, βρέθηκε έξω από το σπίτι εισαγγελέα στον Βύρωνα τα ξημερώματα.Προηγήθηκε  τηλεφώνημα  στον ιστότοπο Ζούγκλα και στην Εφημερίδα των Συντακτών και είπε ότι έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στην οδό Αδραμυτίου στον Βύρωνα και ότι επρόκειτο να εκραγεί σε 20 λεπτά.Κινητοποιήθηκε η αστυνομία, η οποία απέκλεισε την περιοχή, ενώ ταυτόχρονα ενημέρωσε τους κατοίκους ότι έπρεπε να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους.

(φωτογραφία αρχείου) 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News