Χειμωνιάζει σιγά - σιγά στην Κρήτη

Ελλάδα
Χειμωνιάζει σιγά - σιγά στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ασθενείς τοπικές βροχές πιθανόν να σημειωθούν στα βόρεια τμήμα της Κρήτης τη Δευτέρα - Φθινοπωρινός κυρίως στο τέλος της εβδομάδας ο καιρός στην Κρήτη

Νεφελώδης προβλέπεται ο καιρός στα ανατολικά και νότια τμήμα της χώρας, με πιθανότητα λίγων ασθενών βροχών κυρίως στη βόρεια Κρήτη τη Δευτέρα, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, ωστόσο ο καιρός θα παραμείνει άστατος σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, με έντονες νεφώσεις κατά τόπους και πιθανότητα βροχής. 

Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα σε πολλές περιοχές θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -1 έως 15 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από -1 έως 19, στην Κεντρική Ελλάδα από 5 έως 19 βαθμούς, στην Ήπειρο από 6 έως 22, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 21 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 21 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 10 έως 20, και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα από 12 έως 21 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία ενίσχυση σε ισχυρούς και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 5 μποφόρ.

Στην Αττική

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις, ενώ τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία ενίσχυση στα ανατολικά σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με μποφόρ.

Η θερμοκρασία στην πόλη της Αθήνας θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς, αλλά στα βόρεια οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη

Αραιές νεφώσεις προβλέπονται στην συμπρωτεύουσα, ενώ τις νυχτερινές και πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και ενδέχεται να σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς.

Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερες.

Η εβδομαδιαία πρόβλεψη του καιρού από το meteo.gr.

Ηράκλειο

Νεφελώδης προβλέπεται ο καιρός καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως τη Δευτέρα και την Παρασκευή. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως  5Μποφόρ. Το θερμόμετρο δε θα ξεπεράσει τους 17 βαθμούς Κελσίου.

Χανιά

Νεφελώδης ο καιρός σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας με διαστήματα ηλιοφάνειας και ασθενής βροχή κυρίως την Παρασκευή. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Ρέθυμνο

Άστατος ο καιρός σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας στο Ρέθυμνο, με διαστήματα ηλιοφάνειας, ενώ τη Δευτέρα, την Τρίτη, την Τετάρτη και την Παρασκευή, προβλέπεται ασθενής βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 Μποφόρ. Η  Το θερμόμετρο δε θα ξεπεράσει τους 16 βαθμούς Κελσίου.

Ανώγεια

Βροχερός προβλέπεται ο καιρός σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας στα Ανώγεια. Με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι - βορειοδυτικοί και φτάνουν τα 5 Μποφόρ. Το θερμόμετρο δε θα ξεπεράσει τους 13 βαθμούς Κελσίου.

Σπήλι

Βροχερός προβλέπεται ο καιρός μέχρι το τέλος της εβδομάδας στο Σπήλι, ωστόσο μόνο τη Δευτέρα το απόγευμα προβλέπονται διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News