Ελλάδα

K. Γαβρόγλου: Άκουσα τους προβληματισμούς του Οικουμενικού Πατριάρχη

Τι ειπώθηκε στη συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχη - Γαβρόγλου

Συνάντηση στο Φανάρι είχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου. Προβληματισμός επικρατεί για τις επαφές πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο και επιφυλάξεις που τέθηκαν από τον Οικουμενικό Πατριάρχη στη συνάντηση.

«Είχαμε μια ειλικρινή συνεργασία και ανταλλαγή απόψεων. Πάντα επιδίωξή μας είναι ο διάλογος», είπε ο υπουργός Παιδείας. Σε ερώτηση για το πώς θα επηρεάσουν τις μητροπόλεις των Νέων Χωρών, Κρήτης και Δωδεκανήσων- που υπάγονται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο- τα όσα συμφώνησαν πρωθυπουργός και Αρχιεπίσκοπος απάντησε:

«Αυτά είναι θέματα που θα δούμε στις λεπτομέρειες όπως και πολλά άλλα ζητήματα, αλλά παραμένει η βασικότατη αρχή ότι έχουμε να κάνουμε με μία ιστορική, κυριολεκτικά ιστορικού χαρακτήρα, συμφωνία με την Εκκλησία της Ελλάδας και αυτό δεν πρέπει να μας διαφεύγει. Υπάρχουν θέματα που επεξεργαζόμαστε, ανάμεσά τους και αυτό».

«Άκουσα τους προβληματισμούς του Οικουμενικού Πατριάρχη και θα τους μεταφέρω στον Πρωθυπουργό», τόνισε ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, αμέσως μετά την συνάντηση.

Ακόμη, ο κ. Γαβρόγλου απέφυγε να μιλήσει με λεπτομέρειες για τους «προβληματισμούς» του Φαναρίου, στους οποίους αναφέρθηκε στη δήλωσή του. «Προβληματισμός σημαίνει και εμπλουτισμός μιας υπάρχουσας κατάστασης. Ακούμε και διαβάζουμε προσεκτικά όλες τις απόψεις ώστε η επόμενη ημέρα αυτής της ιστορικής συμφωνίας να είναι ακόμη πιο θετική», απάντησε.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μετά τη συνάντηση δεν προέβη σε καμία δήλωση.

(Φωτογραφία: thetoc.gr)

 

 

 

Σχόλια