Ελλάδα

Τρισάγιο στη μνήμη του Κατσίφα - Συγκλονίζει ο τραγικός πατέρας

Ράγισαν και οι πέτρες, στο ξέσπασμα του πατέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα και σήμερα στους Βουλιαράτες στο τρισάγιο του γιου του

Μία ημέρα μετά την κηδεία του 35χρονου ομογενούς, ο πατέρας του κατά τη διάρκεια τρισάγιου που τελέστηκε στη μνήμη του, τον αποχαιρέτησε με αυτά τα λόγια: «Παιδί μου, παλικάρι μου, έδιωξες το φόβο της μειονότητας για τα δικαιώματά της, να είσαι καλά. Καλό ταξίδι παιδί μου».

Ο πατέρας του 35χρονου ομογενούς που έχασε τη ζωή του από τα πυρά Αλβανών, αστυνομικών, στους Βουλιαράτες, ανήμερα 28η Οκτωβρίου μπροστά στο μνήμα του παιδιού του είπε ότι το παιδί του πέθανε από «τα ανδρείκελα της καταστολής με διαταγή από τα τέρατα της κυβέρνησης».

«Τι ήθελες να κάνεις παιδί μου; Μια αναπαράσταση στη μνήμη των 13.000 αμούστακων παιδιών αυτό ήθελες να κάνεις παιδί μου. Αλλά τα ανδρείκελα, τα γαϊδούρια, της αστυνομίας σε προκάλεσαν και εσύ τα έριχνες στη γη και όχι κατά πάνω αλλά προκαλώντας έφυγες να αντιλαλήσουν τα βουνά από τον ήχο του όπλου σου. Προς τιμήν των ηρώων μας που πολεμούσαν τον φασισμό».

«Αιωνία σου η μνήμη παιδί μου, που δεν βαστούσες τον φόβο στην κοιλιά, όπως ορισμένοι που έχουμε το λαγό μέσα μας», συνέχισε εμφανώς συγκινημένος ο πατέρας του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

«Παιδί μου, παλικάρι μου, έδιωξες το φόβο της μειονότητας για τα δικαιώματά της, να είσαι καλά. Καλό ταξίδι παιδί μου», ήταν ο τελευταίος αποχαιρετισμός του πατέρα του 35χρονου ομογενούς, σύμφωνα με το protothema.gr. 

Σχόλια