Αποχαιρέτησαν τον Κωνσταντίνο Κατσίφα - Αθρόες προσαγωγές

Ελλάδα
Αποχαιρέτησαν τον Κωνσταντίνο Κατσίφα - Αθρόες προσαγωγές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε κλίμα θλίψης η κηδεία του Κατσίφα παρουσία εκατοντάδων Ελλήνων

Σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε η κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες. Με ελληνικές σημαίες και ψάλλοντας τον εθνικό ύμνο, εκατοντάδες Έλληνες αποχαιρέτησαν τον ομογενή που πυροβολήθηκε από την αλβανική αστυνομία.

Σύμφωνα με το himara.gr προσήχθησαν πέντε άτομα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών Μπάμπης Καραθάνος, ο πρώην έπαρχος Άνω Δρόπολης Χρήστος Ντούτσης, ο επιχειρηματίας και πρώην μέλος ΔΣ ΕΒΕΑ Θωμάς Στέφος, ο δημοτικός σύμβουλος Ηλιούπολης Ανδρέας Κούρτης και ο γαμπρός του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Στη συνέχεια έκανε λόγο για πάνω από 20 άτομα μέχρι στιγμής τα οποία οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Αργυροκάστρου, μεταξύ αυτών και οι τέσσερις ταξιδιώτες από την Ελλάδα τους οποίους μπλόκαραν οι αλβανικές Αρχές στην Κακαβιά.

Έδωσαν την σορό μετά από 11 ημέρες

Πάνω από μία εβδομάδα μετά την δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, οι αλβανικές αρχές έδωσαν το πράσινο φως στην οικογένειά του να παραλάβει την σορό απ’ τα Τίρανα.

Για αυτό, ο πατέρας και η αδελφή του Κωνσταντίνου Κατσίφα ταξίδεψαν από το χωριό Βουλιαράτες στα Τίρανα. Μάλιστα για να προχωρήσει η διαδικασία χρειάστηκε, η διαμεσολάβηση του προέδρου του κόμματος Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και βουλευτή Βαγγέλη Ντούλες προς τον πρόεδρο της χώρας Ιλίρ Μέτα

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News