Ηρακλής Παπαϊωάννου: Παραιτήθηκε ο Διευθυντής του Μουσείου Φωτογραφίας

Ελλάδα
Ηρακλής Παπαϊωάννου: Παραιτήθηκε ο Διευθυντής του Μουσείου Φωτογραφίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία μέρα μετά την ψήφιση σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή, υπέβαλε την παραίτησή του

Η ψήφιση στη Βουλή του νέου νομοσχεδίου για την «Ίδρυση Μητροπολιτικού Οργανισμού Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης» ήταν αρκετή για να προκαλέσει την παραίτηση του διευθυντή του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, Ηρακλή Παπαϊωάννου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαϊωάννου υπέβαλε την παραίτησή του στις 24 Οκτωβρίου, οπότε και ψηφίστηκε το νομοσχέδιο.

Στη συνέχεια όμως, ο Διευθυντής υπέβαλε ξανά την παραίτηση στις 4 Νοεμβρίου όμως, όπως δηλώνει ο ίδιος, δεν έχει λάβει καμία απάντηση από τον αρμόδιο υπουργό.  

Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ - ΜΠΕ για τα αίτια της παραίτησής του ο κ. Παπαιωάννου δήλωσε πως «αφορά στην έλλειψη (στο νέο νόμο) μεταβατικής διάταξης που να εξασφαλίζει εργασιακά το ολιγομελές προσωπικό και να ανακουφίζει τη λειτουργία του Μουσείου».

Στο νέο νόμο (για την ίδρυση του Μητροπολιτικού μουσείου ) προβλέπεται η συνένωση διοικητικά και λειτουργικά του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, του Μουσείου Φωτογραφίας (που ειναι το μοναδικό μουσείο φωτογραφίας στη χώρα) ως ιδιαίτερο τμήμα του ΚΜΣΤ, του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης, ως αυτοτελές τμήμα ΚΜΣΤ και του Μουσείου Αλεξ Μυλωνά θυγατρικό ΜΜΣΤ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News