Ελλάδα

Γαρμπή: Ήταν στο εξωτερικό για συναυλία αλλά δικαζόταν για ξέπλυμα χρήματος

Αν και είχε δικαιωθεί από τα διοικητικά δικαστήρια χρειάστηκε να καθίσει και πάλι στο εδώλιο

Ενώπιον του Β’ Τριμελούς Πλημμελιοδικείου Ηρακλείου βρέθηκε η Καίτη Γάρμπη με την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, «απόρροια» της υπόθεσης φοροδιαφυγής ύψους 1 εκατ. ευρώ, στην οποία είχε εμπλακεί η τραγουδίστρια.

Μπορεί η γνωστή τραγουδίστρια να είχε δικαιωθεί από τα διοικητικά δικαστήρια, διαγράφοντας πρόστιμο 900.000 ευρώ όμως χρειάστηκε να καθίσει και πάλι στο εδώλιο για να  αντιμετωπίσει την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ΄ εξακολούθηση.

Ωστόσο η υπόθεση πήρε αναβολή για τους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Εθνους, το δικαστήριο εμφανίστηκε ο συνήγορός της ζητώντας αναβολή για λόγους ουσίας, καθώς έχει σχεδόν μηδενιστεί το πόσο του καταλογισμού και αναμένεται δευτεροβάθμιο δικαστήριο σχετικά με τα χρέη στο Δημόσιο, οπότε και θα ήταν ορθότερο να εκδοθούν οι σχετικές αποφάσεις κι έπειτα να εκδικαστεί το ζήτημα της νομιμοποίησης εσόδων.

Ωστόσο, στο άκουσμα της υπόθεσης και της υποβολής του συγκεκριμένου λόγου αναβολής, η εισαγγελέας της έδρας εξήγησε ότι για προσωπικούς λόγους θα πρέπει να απέχει και να εξετάσει το ζήτημα άλλος εισαγγελέας.

Προκειμένου να αποφευχθεί η σημαντική καθυστέρηση που απαιτεί αυτή η διαδικασία, ο δικηγόρος ερωτήθηκε από την έδρα αν υπάρχει άλλος λόγος αναβολής, με τον πρώτο να απαντά ότι ζητά τελικά αναβολή στο πρόσωπο της κατηγορουμένης, η οποία δεν μπορούσε να παρασταθεί αυτοπροσώπως στο δικαστήριο επειδή λείπει για συναυλία στο Λονδίνο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια