Παραδίδεται η σορός του Κων. Κατσίφα στον πατέρα του

Ελλάδα
Παραδίδεται η σορός του Κων. Κατσίφα στον πατέρα του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πατέρας του Κωνσταντίνου Κατσίφα μεταβαίνει στα Τίρανα για να παραλάβει τη σορό του παιδιού του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, η κηδεία του 35χρονου αναμένεται να γίνει το Σαββατοκύριακο.

Υπενθυμίζεται σύμφωνα με τον ιστότοπο epirusports.gr, ότι είχε στείλει επιστολή ο πρόεδρος του Κόμματος της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στον πρόεδρο της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα για να παραδοθεί η σορός του ομογενούς στους συγγενείς του.

Ο κ. Ντούλες, σύμφωνα με τον eleytherotypo.gr είχε αναδείξει την ανθρωπιστική διάσταση του θέματος σημειώνοντας την ανάγκη να παραδοθεί η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα ώστε να γίνει η κηδεία του στους Βουλιαράτες.

Ο Πρόεδρος της Αλβανίας επικοινώνησε με τον βουλευτή της ομογένειας από το βράδυ της Δευτέρας.

Στην Εισαγγελία Βαρεών Εγκλημάτων στα Τίρανα έγινε η συνάντηση κλιμακίου συμβούλων απ’ το επιτελείο του Προέδρου στην Γενική Εισαγγελία του Κράτους με την Γενική Εισαγγελέα Άρτα Μάρκου και με την συμμετοχή της Προϊστάμενης της Εισαγγελίας Ντονίκα Πρέλια.

Η συνάντηση των συμβούλων του Προέδρου έληξε με τη δέσμευση πως θα υπογραφεί το πρωτόκολλο αποδέσμευσης από το νεκροτομείο των Τιράνων και η σορός θα παραδοθεί στην οικογένεια για να γίνει η κηδεία.

Μητέρα Κατσίφα: Τι να την κάνουμε τη ζωή χωρίς το παλικάρι μας;

«Θα κάνω την καρδιά μου πέτρα για τον λεβέντη μου. Γιατί μου του αφαίρεσαν τη ζωή; Τι έκανε; Που ήθελε τον τόπο του, την Βόρειο Ήπειρο; Που στις 28 Οκτωβρίου χαιρόταν να στολίζει και ερχόταν με τις σημαίες από την Αθήνα. Μου έλεγε να σιδερώσουμε τις σημαίες. Το πρωί ήταν μια χαρά το παιδί μου, το σταύρωσα και του είπα “η παναγιά μαζί σου”», λέει η μητέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα, Βασιλεία, στον ΣΚΑΙ.

Παράλληλα ανέφερε ότι ο γιος της «μπορούσε να σκοτώσει πολλούς, αλλά ήταν της θρησκείας. Τι να την κάνουμε τη ζωή μας τώρα, χωρίς το παλικάρι μας; Βοήθαγε παντού χωρίς να πάρει μία. Ήταν ένα καλό παιδί, για όλες τις δουλειές. Γιατί να του αφαιρέσουν τη ζωή; Τον λεβέντη μου, το παλικάρι μου, μας διαλύσανε».

«Περιμένουμε τη σορό του παιδιού μου. Τι το κάνουν το παιδί εκεί; Τι τους κάναμε; Ποτέ δεν πειράξαμε κανέναν», λέει η κ. Κατσίφα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News