Ελλάδα

Α. Λυκουρέζος: «Άγνωστο πότε θα παραδοθεί η σορός του Κατσίφα στην οικογένεια»

«Καμία πληροφορία σχετικά με τον χρόνο παράδοσης της σορού του Κατσίφα» - «Εννιά μέρες άταφος ένας νεκρός αποτελεί και προσβολή στη μνήμη του νεκρού»

Στα χέρια των Αλβανικών αρχών εξακολουθεί να παραμένει μετά από εννέα μέρες η σορός του ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα

Εντείνεται η αγωνία και ο πόνος των συγγενών του 35χρονου άνδρα, καθώς δεν υπάρχει έστω μία πληροφορία όσον αφορά το χρόνο παράδοσης της σορού στους οικείους του, προκειμένου να τον κηδέψουν.  

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το  εξίσου άγνωστο παραμένει πότε θα ολοκληρωθεί η έρευνα που διεξάγεται από τις αρμόδιες αρχές, σχετικά με την υπόθεση. Αυτό επισημαίνει στο CNN Greece, ο δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπόθεση εκ μέρους της οικογένειας, Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Σχετικά με την καθυστέρηση της επιστροφής της σορού από τις αλβανικές Αρχές, ο κ. Λυκουρέζος αναφέρει ότι η εισαγγελία σοβαρών αδικημάτων των Τιράνων ισχυρίζεται «προφορικά» ότι θέλει να ολοκληρωθεί η έρευνα όσον αφορά την ποινική δικογραφία που έχει ανοίξει και «αφού ολοκληρωθεί να δώσουν τη σορό και θα μπορέσει και η οικογένεια να έχει πρόσβαση στη δικογραφία».

«Ομολογώ αυτό για μένα είναι ανεξήγητο και περίεργο το ότι δεν ξέρω πότε θα τελειώσει η έρευνα», τονίζει ο κ. Λυκουρέζος και προσθέτει:

«Σε κάθε περίπτωση εννιά μέρες άταφος ένας νεκρός αποτελεί και προσβολή στη μνήμη του νεκρού και πληγώνει την οικογένεια. Γιατί δεν νομίζω ότι η παράταση της παραμονής της σορού και του νεκρού Κατσίφα στα Τίρανα στο νεκροτομείο προσθέτει ή συμβάλει κατά κάποιο τρόπο στην έρευνα που κάνει η εισαγγελία».

Αρχηγός αλβανικής αστυνομίας: «Δεν υπάρχει βίντεο»

Μάλιστα, όπως υπογραμμίζει ο δικηγόρος, η εισαγγελία δεν τους έχει ενημερώσει σε τι στάδιο βρίσκεται η έρευνα, ούτε τι έγγραφα έχουν συλλεγεί και έχουν συγκεντρωθεί στη δικογραφία που έχουν ανοίξει.

Χαρακτηρίζει, μάλιστα, τα ποινικά αδικήματα της δικογραφίας «πρωτόφαντα νομικά κατασκευάσματα». «Είναι μία δικογραφία για ποινικά αδικήματα που υποτίθεται κατηγορείται ο ήδη νεκρός. Η ποινική δικογραφία που άνοιξε η εισαγγελία σοβαρών αδικημάτων των Τιράνων, όπως αποδεικνύεται και αποτυπώνεται σε έγγραφο δικό τους, αφορά απόπειρα δολοφονίας υπαλλήλων κρατικής αστυνομίας, παράνομη οπλοφορία, παράνομη παραγωγή όπλων, εκρηκτικών υλών και πυρομαχικών από τον νεκρό», τονίζει ο κ. Λυκουρέζος και προσθέτει: «Αυτό είναι πρωτόφαντα νομικά κατασκευάσματα».

 

Έκκληση της μητέρας του Κατσίφα: «Θέλω το παιδί μου πίσω να θρηνήσω»

Ο ίδιος σκοπεύει να φέρει το θέμα και στην ΕΕ. Πιο συγκεκριμένα, αν δεν υπάρξει κάποια εξέλιξη μέχρι αύριο με την παράδοση της σορού, σκοπεύει να ειδοποιήσει τους νομικούς φορείς εδώ, «ενδεχομένως και μέσα στα πλαίσια της ευρωπαϊκής ένωσης, που είναι απαραίτητο να πληροφορηθούν ακριβώς τι συμβαίνει και επιδιώκοντας να πιέσει περισσότερο η ελληνική κυβέρνηση τους αντίστοιχους φορείς της Αλβανίας για την παράδοση του νεκρού».

«Πιστεύω και ελπίζω ότι ίσως θα ξέρουμε αύριο ότι ολοκληρώνεται η έρευνα που κάνει η εισαγγελία πάνω σε ό,τι αφορά το υλικό της δικογραφίας και τις συνθήκες της δολοφονίας αυτής και μπορεί να έχουμε κάποια νεότερα ίσως και αύριο».

«Εμάς ο στόχος είναι η άμεση, ή το συντομότερο, παράδοση της σορού του νεκρού για να μπορέσει να γίνει η κηδεία», καταλήγει ο κ. Λυκουρέζος, ο οποίος προγραμματίζει να συναντηθεί αύριο, Τρίτη, με τον υπουργό Δικαιοσύνης.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια