Ελλάδα

Μήνυση από την οικογένεια του Παντελή Παντελίδη

Για ψευδορκία μηνύει τον ιατροδικαστή η οικογένεια του Παντελή Παντελίδη

Μπορεί να έχουν περάσει πάνω από 2 χρόνια, όμως η υπόθεση του θανατηφόρου τροχαίου δυστυχήματος του Παντελή Παντελίδη εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο, κυρίως, εξαιτίας των «μαχών» μεταξύ της οικογένειας του θύματος και των υπολοίπως επιβατών του μοιραίου αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» αυτή τη φορά, η οικογένεια του καλλιτέχνη, φέρεται να έχει υποβάλλει μήνυση για ψευδορκία σε βάρος του ιατροδικαστή Κώστα Κούβαρη, ο οποίος είναι και αυτός που υπέγραψε την ιατρική πραγματογνωμοσύνη, που επικαλούνται όλοι οι Εισαγγελείς που έχουν αναλάβει την υπόθεση έως σήμερα.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης έρευνας, έχουν κληθεί αν καταθέσουν και οι Κύπριοι πραγματογνώμονες Γιώργος και Ανδρέας Τζιρκαλλής, οι οποίοι και ισχυρίζονται ότι δεν οδηγούσε το μοιραίο αυτοκίνητο ο τραγουδιστής.

Γιατί κατέθεσαν μήνυση σε βάρος του ιατροδικαστή;

Σύμφωνα με το in.gr, η πραγματογνωμοσύνη του κ. Κούβαρη έχει διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης, καθώς καταλήγει με βεβαιότητα στο συμπέρασμα ότι πίσω από το τιμόνι τη μοιραία νύχτα βρισκόταν ο Παντελής Παντελίδης.

Μάλιστα, ήταν ιδιαιτέρως αναλυτική, ξεκαθαρίζοντας από την αρχή ότι εξαιτίας της σφοδρής σύγκρουσης και του γεγονότος ότι οι επιβαίνοντες δεν φορούσαν ζώνη ασφαλείας, ήταν αναμενόμενο να βρεθούν από τη δεξιά πλευρά του οχήματος. Μάλιστα, περιγράφει ότι, όταν η σιδερένια δοκός χτύπησε τον τραγουδιστή, εκείνος βρισκόταν με την πλάτη του στην πόρτα της δεξιάς πλευράς του οχήματος και παράλληλα με αυτή.

«Η στάση αυτή δεν θα ήταν δυνατή εάν καθόταν στη θέση του συνοδηγού, διότι δεν υπάρχει τρόπος σε ένα αυτοκίνητο που δεν έχει περιστραφεί γύρω από τον κάθετο άξονά του, όπως στο δυστύχημα αυτό, ο δεξιά καθήμενος να στρίψει και να βρεθεί με την πλάτη στη δεξιά πόρτα», τονίζει ο ιατροδικαστής.

Ο ειδικός επιβεβαιώνει και τη συμβατότητα των τραυμάτων της Φρόσως Κυριάκου με τη θέση του συνοδηγού. «Ο δεξιά καθήμενος θα χτυπήσει με το δεξιό του ώμο την πόρτα του συνοδηγού, όπως ακριβώς έκανε η Ευφροσύνη Κυριάκου, η οποία έχει υποστεί, απολύτως συμβατά με τα ανωτέρω, κάταγμα του άνω άκρου του δεξιού βραχιόνιου οστού. Έχει υποστεί δε μόνο το συγκεκριμένο κάταγμα του δεξιού ώμου, διότι διένυσε πολύ μικρή διαδρομή, ακριβώς επειδή καθόταν στη δεξιά θέση του συνοδηγού, απείχε δηλαδή από τη δεξιά πόρτα περίπου 20 εκατοστά μόνο», καταλήγει στην έκθεσή του.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια