Ελλάδα

Ο διάσημος και γευστικός γύρος ελληνικό προϊόν και με τη βούλα!

Διεθνή πιστοποίηση πήρε ο ελληνικός γύρος...

Και με τη βούλα ελληνικό προϊόν θα θεωρείται από εδώ και στο εξής ο αγαπητός σε πολλούς γύρος! Συγκεκριμένα, ο γύρος θα θεωρείται το πρώτο Εγγυημένο Παραδοσιακό Ιδιότυπο Προϊόν της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δημοσιευτεί η Υπουργική Απόφαση «για τη διαδικασία αναγνώρισης των Εγγυημένων Παραδοσιακών Ιδιότυπων Προϊόντων (ΕΠΙΠ) από το ΥΠΑΑΤ, ώστε να πιστοποιηθεί ο “ελληνικός γύρος” ως ΕΠΙΠ», όπως δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, στην ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος (ΣΕΒΕΚ) με θέμα τα “Επώνυμα προϊόντα κρέατος: Τάσεις και ευκαιρίες ανάπτυξης”.

Όπως τόνισε ο αρμόδιος υπουργός, με την πιστοποίηση «θεωρούμε ότι θα υπάρχει νομοθετική κατοχύρωση του ελληνικού γύρου, που θα είναι το πρώτο προϊόν ΕΠΙΠ της Ελλάδος στην Ε.Ε. Έτσι, θα πιστοποιηθούν η διαδικασία της παρασκευής και η συνταγή του».

Παράλληλα, ο κ. Αραχωβίτης ανέφερε ότι «ο τομέας του κρέατος, αλλά και ευρύτερα των τροφίμων είναι από τους πιο δυναμικούς της οικονομίας», προσθέτοντας ότι «ο ΣΕΒΕΚ προσφέρει προϊόντα με εξαιρετική ποιότητα». Υπογράμμισε ακόμη ότι το υπουργείο σε συνεργασία με τον ΕΦΕΤ διενεργούν αυστηρούς ελέγχους για τη διασφάλιση της ποιότητας των τροφίμων, προκειμένου να προστατεύεται ο καταναλωτής.

Σημείωσε πως από τον Απρίλιο είναι υποχρεωτική η αναγραφή προέλευσης κρέατος από το σφαγείο μέχρι τα σημεία πώλησης του κρέατος, καθώς και η υποχρεωτική αναγραφή της προέλευσης του κρέατος στην απόδειξη της ταμειακής μηχανής των κρεοπωλείων.

«Στόχος μας», δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός, «είναι να αντιμετωπιστούν δυναμικά οι ελληνοποιήσεις, υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα για τον κλάδο, με εντατικούς ελέγχους, επιστρατεύοντας όλο το επιστημονικό δυναμικό που διαθέτει η χώρα (ΕΦΕΤ, ΕΛΓΟ, Περιφέρειες)».


Μ.ΑΝ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια