Ελλάδα

Αθώος ο πρώην διευθυντής της Novartis Κώστας Φρουζής και δύο γιατροί

Κρίθηκαν αθώοι από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης

Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης δύο γιατροί του ΕΣΥ και ο πρώην αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της Novartis στην Ελλάδα, Κώστας Φρουζής, οι οποίοι κατηγορούνταν για υπόθεση δωροδοκίας και δωροληψίας.

Ο κ.Φρουζής υποστήριξε στην απολογία του ότι η εταιρεία έχει μερίδιο 25% στην Ελλάδα όσον αφορά τις δύο συγκεκριμένες παθήσεις και δεν είχε ανάγκη να δωροδοκήσει γιατρούς. Ο ίδιος αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση και σημείωσε ότι ασχολούνταν μόνο με τα φάρμακα που θα έρθουν στην Ελλάδα από ερευνητικά κέντρα του εξωτερικού.

Οι δύο γιατροί αρνήθηκαν την εις βάρος τους κατηγορία, υποστηρίζοντας στις απολογίες τους ότι τα χρήματα αφορούσαν αμοιβή για τη σύνταξη επιστημονικών άρθρων σχετικά με τις παθήσεις του σακχαρώδους διαβήτη και της υπέρτασης, και ότι δηλώθηκαν κανονικά στην Εφορία.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι γιατροί, που είναι ανδρόγυνο και εργάζονταν σε περιφερειακά κέντρα υγείας των Σερρών, βρέθηκαν να έχουν εισπράξει την περίοδο 2011/12 περίπου 8.000 ευρώ από τη Novartis, προκειμένου να συνταγογραφούν συστηματικά φάρμακα της εταιρείας σε ασθενείς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπόθεση εκδικάστηκε αρχικά από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σερρών, που αθώωσε ομόφωνα τους τρεις κατηγορούμενους, αλλά κατά της αθωωτικής απόφασης είχε ασκήσει έφεση ο εισαγγελέας.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια