Υπόθεση Κατσίφα: Αίτημα της οικογένειας για παραλαβή της σορού

Ελλάδα
Υπόθεση Κατσίφα: Αίτημα της οικογένειας για παραλαβή της σορού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αίτημα να παραλάβει τη σορό για την ταφή, έχει υποβάλλει στην Εισαγγελία Τιράνων η οικογένεια Κατσίφα

Στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, κ. Ευάγγελο Ιωαννίδη, προσήλθε ο συνήγορος της οικογένειας Κατσίφα ώστε να παρέχει ενημέρωση για τις νομικές ενέργειες στις οποίες θα προβεί η οικογένεια του ομογενή.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμό ΣΚΑΪ, σε δήλωσή του ο κ. Ευθύμης Ναυρίδης ανέφερε ότι η οικογένεια του θύματος έχει υποβάλλει στην Εισαγγελία Τιράνων αίτημα να παραλάβει τη σορό του θύματος για την ταφή.

Σε δήλωσή του ο κ. Ευθύμης Ναυρίδης ανέφερε ότι η οικογένεια του θύματος έχει υποβάλλει στην Εισαγγελία Τιράνων αίτημα να παραλάβει τη σορό για την ταφή, ωστόσο μέχρι στιγμής το θέμα δεν έχει συζητηθεί.

«Η οικογένεια ζητεί την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος, να έχει σαφή και πλήρη ενημέρωση. Ό,τι επαφές γίνονται με την Αλβανία είναι με την Εισαγγελία Τιράνων και συγκεκριμένα με την Εισαγγελία βαρέων εγκλημάτων, με την οποία συνεργαζόμαστε. Από τη στιγμή που ο άνθρωπος είναι Έλληνας υπήκοος, ασφαλώς έχουν και οι ελληνικές Αρχές αρμοδιότητα γι’ αυτό έχει επιληφθεί και η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας», ανέφερε ο κ. Ναυρίδης.

«Πέθανε όρθιος»

«Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας πέθανε όρθιος, δίπλα του υπήρχε ένας λάκκος, αν ήθελε να προφυλαχθεί, θα έμπαινε μέσα».Αυτό δήλωσε στο «Καλημέρα Ελλάδα» ο δημοσιογράφος Λεωνίδας Παππάς, σχολιάζοντας τις εξελίξεις σχετικά με την έρευνα για το θάνατο του 35χρονου ομογενή στους Βουλιαράτες και συνέχισε: «Σκοτώθηκε όρθιος και κοιτώντας στα μάτια τους δολοφόνους του».

Ο ίδιος έβαλε στο θέμα και μία νέα διάσταση, σημειώνοντας ότι σε χθεσινές δηλώσεις του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Αλβανίας, κατηγόρησε τον Έντι Ράμα ότι πολιτικοποίησε το θέμα Κατσίφα, λέγοντας ότι προσπαθεί να απομακρύνει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης από τα σκάνδαλα και να την στρέψει αλλού.

«Είδαμε την σορό του Κωνσταντίνου Κατσίφα, πλυμένη και με ραμμένα τραύματα», είπε ο δικηγόρος Κώστας Γιοβανόπουλος, που είδε το άψυχο κορμί του 35χρονου, παρουσία του Έλληνα ιατροδικαστή, για μόλις πέντε λεπτά.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας του 35χρονου στο himara.gr, η σορός είχε πλυθεί και τα τραύματα είχαν ήδη συρραφεί όταν έφτασε εκεί ο ιατροδικαστής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης, δηλαδή πολύτιμα στοιχεία είχαν αλλοιωθεί, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να είναι αξιόπιστη η όποια εξέταση της σορού γίνει εκ των υστέρων.

Κατά τον κ. Γιοβανόπουλο, η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα έφερε δύο διαμπερή τραύματα στο θώρακα, στο ύψος της καρδιάς και δεν φαίνεται να πυροβολήθηκε εξ επαφής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News